Dagsarkiv: 17 juli 2018

Böckernas hus och besök hos Sven


I dag begick jag officiellt min premiär som radioteaterskådis då jag spelade Allen Hynek i SR:s Ufopodden som tog upp Levellandfallet, ett fall ni kan läsa mer om här på ufo.se. Lite kul i all sin enkelhet. För någon skådis är jag verkligen inte.

Jag och Anneli är ju i Mariestad och har bott hos Raili i natt. Varmt som en bakugn även här. Men när vi åt frukost var det fortfarande överkomligt med värme för att under dagen växa till närmare 35.

Jag tog bilen med de 34 kassarna med böcker och körde till Peter och Böckernas hus i Tidan medan Anneli stannade kvar hos sin mamma för att hjälpa henne med några saker.

Peter mötte upp på antikvariatet och när vi hade lastat ur gick vi till Österbergs konditori där han bjöd på en glass och en cola som vi intogs ute i skuggan. Peter är en seriös och trevlig antikvariatsägare och jag är glad att han fortfarande har så många kunder att han kan köpa in de böcker som jag kommer med. Detta har gett många sköna kronor till AFU genom åren.

Vid 11 kom Ingela och Simeon som också hjälper till på Böckernas hus och vi anslöt för att prata och kika runt. Jag hittade några Allers med Eugen Semitjov-artiklar som jag inte hade som jag slog till på plus lite annat i tidskriftsväg. Och en bok om Jesu profetior som jag slog till på. Kan vara bra att ha.

Men sedan var det bara att fortsätta resan till Falköping och Sven Andersson, ett social besök som vi båda uppskattar. Sven är en skicklig tecknare och han visade mig några av sin senaste alster. I övrigt plockar vi böcker ur hans många hyllor och pratar om dem.

Sven var också vänlig nog att låta mig byta till mig en fin bok om Snövit och de sju dvärgarna-filmen, som han hade dubblett av, och en bok om Hergé som jag inte hade. I utbyte lovade jag honom min nya bok när den kommer i september och några slipsar – som han är väldigt svag för. Något ni kan se på de bilder jag har tagit av honom.

Efter ett par timmar var jag tvungen att åka mot Mariestad igen men med ett stopp på Erikshjälpen i Skövde som har en väldigt stor lokal. Det var Peter på Böckernas hus som tipsat men jag var inte imponerad av deras bokavdelning. I princip bara nytt och trist med betoning på skönlitteratur. Det fanns inget där värt att köpa.

En trappa upp däremot gjorde jag tre fynd i form av häftiga slipsar till Sven!

Så här långt, och då var klockan efter 15, hade jag inte hunnit äta lunch. Jag trodde lösningen fanns på korvkiosken vid stationen i Skövde men när jag väl kom dit var den riven och ett nytt bostadshus växte upp på platsen. Trist. Men Pizzeria Prego på Mariestadsvägen blev min räddning – och vilken räddning sedan!

Det blev en kebab med bröd som var lite svår att äta eftersom jag inte fick några servetter och som ni kan se av bilden här nedan så behövdes det! Men jag hämtade en rulle från bilen och sedan var det bara att ge sig på denna härliga måltid.

För brödet var nybakat och köttet suveränt knaperstekt. Grönsakerna fräscha. Allt var helt enkelt riktigt bra!

Mätt och nöjd körde jag till Mariestad där jag plockade upp Anneli och Raili så att vi kunde åka till Norlanders och titta på en ny teve till Raili. Och vi hittade en som vi packade med oss och installerade. Men som med all teknik var det givetvis inte så enkelt. När vi skulle ha in hd-kanalerna strulade det till sig och hur vi än bar oss åt gick det inte.

Det hela slutade med att vi hade 17 analoga kanaler med halvbra bild och nu får ta en tur till Norlanders igen i morgon för att försöka reda ut vad vi kan ha gjort för fel.

I vilket fall åt vi pannkakor och tittade vi på ”Morden i Midsomer” inna det var läge för sängen. Så himla varmt att Anneli har hämtat ner en golvfläkt från förrådet på vinden och den lär få gå i vårt rum under natten.

Sven bland sina böcker, som vanligt iklädd slips.

Kebaben i all sin glans.

 592 total views,  1 views today