Dagsarkiv: 14 november 2018

Fortsatt SR-jobb mat med Staffan


På förmiddagen försökte jag göra en insats för Sveriges Radio och nästa säsongs Ufopodden i P3. Ringde upp en av vittnena till ett känt fall i västra Värmland för att höra om han ville ställa upp och träffa SR:s team, och det kunde han. Senare på kvällen pratade jag med ytterligare ett vittne i fallet och även han sa sig villig att prata.

Så det var bra nyheter. Ju fler av originalvittnena som ställer upp desto bättre blir podden som nästa säsong kommer att närma sig verkligheten i betydligt högre grad än de tidigare säsongerna. Pratade också med en gammal arbetskamrat från tiden på Mariestads-Tidningen, Kjell ”Keeper” Emanuelsson som numera är pensionär sedan många år och bor utanför Arvika. Keeper hade en roll i det hela men han hade glömt det mesta tyvärr.

Jag kom upp i tid i dag eftersom telefonen ringde redan före 09 då en journalist på Eskilstuna-Kuriren hörde av sig. Han hade ringt mig redan tidigare för att berätta att en vän i UFO-Sverige, som gick bort för ett år sedan, hade testamenterat en större summa pengar till det boende han bodde på under de sista åren.

Nu fick jag veta att vår tidigare kollega hade testamenterat två miljoner till boendet och ytterligare sex miljoner till andra.

Jag måste erkänna att jag blev väldigt förvånad över att den avlidne hade så mycket efter sig. Han levde ett enkelt liv och var under många år en stor tillgång för föreningen som han oegennyttigt satsade en stor del av sin fritid på.

Nu blev jag ombedd att kommentera mannens engagemang inom UFO-Sverige för en artikel i morgondagens Eskilstuna-Kuriren och jag hade verkligen bara gott att säga om honom.

Innan det blev lunchdags satsade jag 90 minuter på att börja skriva ut min intervju med David Parker från i går. En hel del jobb återstår och jag fortsätter nog i morgon.

På jobbet lajvade jag brexit halva kvällen. Storbritanniens regeringen tog till slut ett beslut om att godkänna det avtal som nu ligger på bordet. Men det var många turer dit och lajven blev ganska kul och snabb.

Sedan blev det väldigt mycket Trump men också ett besök på Lilla Asien tillsammans med Björn och Staffan (som ni kan se dricka en öl på bilden ovan). Staffan dyker upp här i stan då och då och då försöker vi alltid att äta en bit tillsammans.

Mellan artiklarna försökte jag svara på en del som dök upp på Facebook också.

En kul kväll som avslutades strax efter 01. Då bar det hem md en av mina favoriteter bland taxichaufförerna. När jag kom hem var Niklas precis på väg att lägga sig och även han hade lajvat brexit i kväll fast åt TT.

 312 total views,  1 views today