Dagsarkiv: 17 november 2018

En handlingens lördag

Det blev en handlingens dag för mig och Anneli när vi gav oss ut efter Melodikrysset var löst (av Anneli). Först tittade vi på datorer på Elgiganten och efter en timma där bestämde vi oss för var sin ny. I mitt fall gick det inte längre att uppgradera den gamla längre, vare sig när det gällde operativsystem eller webbläsare vilket inte är så bra för datorns säkerhet. Och för Annelis del hade hennes skärm blivit rätt kass med stora streck över den och med samma typ av uppgraderingsproblem.

Dessutom hade jag faktiskt gett Anneli en ny dator i julklapp förra året – i alla fall i form av en lapp med ett löfte. Bästa att fixa det innan det blir jul igen!

Nu var det lite leveranstid så vi får vänta någon vecka men eftersom jag dessutom var tvungen att skaffa en ny extern hårddisk (egentligen fyra i form av en NAS) så blev det även ett besök på NetOnNet och den lilla raringen kunde jag roa mig med i några timmar under kvällen. Ingenting är ju enkelt så jag får ta en ny tur till butiken i morgon för att ställa några frågor.

Vi passade också på att köpa en ny badrumsmatta på Ikea där vi också åt lunch. 59 kronor för en jättetallrik med köttbullar, mos och lingon är faktiskt väldigt billigt. Plus en urvattnad läsk.

För att inte slappna av för mycket när vi ändå var ute och rullade blev det veckohandling på Coop Forum. Däremellan hade vi även hunnit ta en tur till återvinningen med bilen full av papper och glas. Men sedan fick det vara nog och vi åkte hem.

Hade tänkt att jobba vidare på mitt föredrag till Piteå också men det blev bara en 30 minuters putsning så det får jag sy ihop i morgon när Anneli är ute på egen hand under dagen.

Till kvällsmat blev det kyckling och det goda vinet från Albanien som vi köpte med oss. Det var kul att konstatera att det fortfarande smakade lika bar som vi mindes det. Ett bra köp på en lokal vingård som vi gjorde ett besök på.

Lite tvättande och hängning blev det också. Ibland tror jag inte att vi gör annat än att tvätta men när båda pojkarna är hemma så behövs det verkligen.

Tittade klart på ”Vår tid är nu” fram till det sista avsnitt som har sänts och finns på PLay också innan kvällen tog slut. Serien är lika sevärd den här säsongen och nu ser vi fram emot nästa avsnitt.

 394 total views