Dagsarkiv: 05 mars 2019

Manfred Mann och Annelis stackars fot


Det här blev en dag med många ansikten då den började med att jag körde Anneli till Danderyds sjukhus för återbesök med hennes avslitna hälsena. Som visade sig ha läkt dåligt, eller snarare inte alls. Så nu blir det operation i nästa vecka.

Själv satt jag i bilen och väntade eftersom det var fullständigt omöjligt att hitta en parkeringsplats. Körde bort till ett hus nära golfbanan där jag plockade fram bärbara datorn och satte mig och jobbade med att förbereda Mellofinalen till helgen. När Anneli ringde och var klar plockade jag upp henne och så körde vi hem där jag bara vände för att snabbt ta mig till Komethallen för en badmintondust med Stefan.

Lika fullt med bilar där – och alla tillhörde golfare i 65-plusåldern. När vi hittade ett par platser till oss var det öde och tomt på badmintonbanorna. Som det brukar vara mitt på dagen. Vi körde hårt som vanligt och var riktigt trötta när allt var över. Matchen lyckades jag vinna, mycket tack vare Stefans för dagen olyckligt dåliga servande – 15-13, 10-15 och 15-8 blev det.

Hem igen för att äta lunch med Anneli och sedan satte jag mig åter och jobbade med Melodifestivalen. Men jag fixade också loss några bilder som jag ska använda i AFU-boken genom att mejla till vännerna Janet och Colin Bord i Wales. De båda driver ett bildarkiv kallat Fortean Picture Library som AFU förvaltar en kopia av, men alltså inte äger rättigheterna till.

Janet och Colin har skrivit en rad böcker om ufo, kryptozoologi och allehanda mysterier – alla bra och väldokumenterade. Jag har besökt dem i Wales flera gånger och också fått mycket material från dem till AFU.

Framåt 16.30 var det dags för mig och Anneli att göra oss i ordning för att ta bilen in till Shanti på Katarina Bangatan 58 där Rigmor väntade. God mat men kanske lite dyrt är väl mitt omdöme. Shanti blev vårt lilla uppsamlingsheat innan vi gick mot Göta Lejon – i den isande vinden! – för att gå på konsert med Manfred Mann’s Earth Band. Efter en stund anslöt Ylva och vi slog oss ned på rad 23 på parkett. Bra platser. Och en riktigt bra, två timmar lång, show!

Jag har faktiskt aldrig hört Manfred Mann live tidigare och hade ganska lågt ställda förväntningar. Men dessa överträffades av bandets spelskicklighet och spelglädje. Filmade lite och en av inspelningarna kan ni se här nedan.

Här är gänget som stod på scen:
Manfred Mann keyboards
Mick Rogers gitarr
John Lingwood trummor
Steve Kinch bas
Robert Hart sång

Sedan bar det hem. Vi släppte av Ylva hos sig och tog med Rigmor till oss eftersom hon ska sova över natt. Lite te och mackor avslutade kvällen för Anneli och Rigmor medan jag satte mig vid datorn och förberedde mig för morgondagens radioprogram då jag ska prata platta jorden i PP3 klockan 14.

I säng vid 01 efter hängt tvätt. Måste också göras.

 464 total views,  1 views today