Dagsarkiv: 25 mars 2019

Bokräddning


Ägnade förmiddagen åt lite kontorssysslor vilket innebar att skriva mejl och att tanka ned en massa avsnitt som jag missat att spara från Historier från Hälsingland, en podd som jag brukar hjälpa med lite underlag till olika inslag ibland. Nu hade gänget bakom den frågat om de fick utnyttja en del från en av mina böcker som handlar om Dellenodjuret – och det fick dem.

Ni kan lyssna på podden här! De brukar vara bra.

Egentligen hade jag tänkt fortsätta med det jag har gjort nu i snart en månads tid, nämligen att skriva på min AFU-bok. Men istället fick jag för mig att ringa ett samtal till en gammal vän. När han inte svarade ringde jag till en släkting till honom som berättade att han fått en ny telefon med nytt nummer.

Eftersom jag ändå pratade med släktingen kom vi in på mannens böcker och papper och till min förskräckelse förstod jag att de höll på att tömma hans lägenhet! Inte nog med det, de hade redan kastat en hylla med böcker – de böcker som jag ställt där eftersom mannen var särskilt rädd om dem. Och det var mycket fina böcker för AFU. Tro mig.

Det hela slutade med att jag, direkt efter lunch och med en klump i magen (inte torskryggens fel) tog bilen till stan och träffade släktingen och hennes man. De höll som bäst på att städa. Nu var båda väldigt vänliga mot mig och efter lite prat fick jag ta de böcker som jag ville. Det innebar 24 kassar ungefär.

Inte helt lätt att kånka ut eftersom hissen var mindre än en brevlåda och dörren ut en bra bit från hissen. Dessutom hade jag parkerat en bra bit bort eftersom det inte fanns någon annan plats så efter att ha åkt några vändor i hissen, kånkat ut allt på gatan så fick jag hämta bilen, dubbelparkera, lasta den, köra tillbaka och sedan gå upp för att fortsätta och därefter upprepa proceduren.

När jag väl kom hem var klockan strax före 18, då hade jag gjort ett snabbstopp för att köpa ytterligare två knappar till Annelis tröja. Hon och Markus var inne på Ejes garn på Åkermyntan tidigare i dag och köpte ett gäng men när hon väl kom hem visade det sig att de inte räckte.

Men nu är hon klar med tröjan och ni kan se hur fin hon blev i den på bilden här nedan!

Eftersom Markus behövde bilen men jag hade den full av böcker så körde jag honom till Viksjö så att han kunde ta hand om sin golfelev där på slaget 18, sedan hem för att hjälpa Anneli att fixa pizza och kånka in alla kassar för att sedan tillbringa tre timmar framför teven med att sortera böckerna. Till slut blev det 15 kassar till AFU och resten till försäljning plus några till mig själv.

Många bra titlar som vi inte har på AFU sedan tidigare.

Bokutflykten tog upp hela dagen så allt jag hann i övrigt var lite ringande och att svara på mejl. Fick ett från Anna Schytt som jag föreslagit som moderator när jag ska prata månen här i Stockholm lite längre fram i sommar och kunde till min glädje konstatera att hon tackat ja. Kul, kul. Anna är ju chef för vetenskapsredaktionen på SVT men vi lärde känna varandra under en resa till England i början på 90-talet då vi jagade cirklar och cirkelentusiaster bland fälten.

Har också haft kontakt med några av mina kamrater i USA och England, Robert Powell och Jenny Randles. Plus A J Gevaerd i Brasilien. Jenny har jag känt väldigt länge och jag ska verkligen försöka träffa henne i höst, Robert och jag har skrivit en bok ihop och jag har stor respekt för hans kunnande också, AJ och jag blev vänner när han bjöd in mig att hålla föredrag i Brasilien för några år sedan. Nu kommer vi att ses igen i sommar då vi båda ska prata i Irvine.

Fick brev från vännen Lionel i London i dag också. Han kunde berätta att Norman Oliver som jag var orolig för sedan jag fått julbrevet i retur är vid liv men har flyttat inom samhället. Så skönt att höra. Nu ska jag skriva ett nytt brev till honom till rätt address.

Framåt 01.30 var jag klar med allt utom ett mejl som jag tar tag i i morgon. Två Skogaholmsmackor med rödbetor och ett glas Pucko fick avsluta dagen. Inte så dumt!

Här har alla kassar och sopsäckar med böcker landat i trappan hemma.

Anneli blev klar med sin nya tröja i dag. Snyggt stickat!

 387 total views,  2 views today