Dagsarkiv: 08 april 2019

Fixardag och firardag


Jag fyller visserligen inte år ännu på några dagar men eftersom jag jobbar då och Niklas hade vägarna hitåt så firade vi med en god köttbit och ett glas vin nu i kväll. Mycket trevligt med hela familjen samlad.

Annars inledde jag dagen 08.30 med att sitta vid datorn och jobba lite med boken och med mitt ständigt växande lilla häfte om faktaböcker på svenska som tar upp ufo. Jag fick ju två nya tips av Johan Theorin när vi sågs så nu är antalet 609. Roligt att se den växa och lite lustigt hur det hela tiden kan dyka upp nya böcker. Den här gången en hembygdsbok från Öland och en bok av Werner Aspenström.

Ringde Johan på rapportcentralen också sedan en kamrat i London hört av sig om en film han sett på nätet. En film från Abiskos norrskenskamera som visade något som såg verkligt ufolikt ut. I själva verket var det en raketuppskjutning. Läs gärna vår artikel på ufo.se.

Klockan 11 stod jag mitt emot Stefan i Komethallen. Vår gamla bana var upptagen av en städmaskin så vi fick snällt ta en ensiffrig lite längre bort. För att göra en lång historia kort gick det så där. Jag förlorade första med 10–15, vann andra med 15–12 och fick stryk sista med 8–15 om jag minns rätt. Stefan får väl korrigera mig. Men bra gick det inte.

På vägen hem hämtade jag mat på Lilla Rött och sedan åt hela familjen framför ”Seinfeld”.

Nästa stopp var återvinningen dit Niklas hängde med och där vi mötte Peter som vi skulle träffa en stund senare för att hämta en teve, en skohylla och några lampor som Niklas får nu när Peter och Annette ska flytta. Stort tack!

Men vårt lilla utflyktande var inte slut med det för framåt 15 körde jag och Niklas till Semic för att hämta böcker hos Helen på Jultidningsförlaget som jag ska sälja till AFU:s fromma. Men också för att träffa Cilla och Malin på marknadsavdelningen och prata om min bok och ge dem en pdf på hela den svenska delen.

Måns Gahrton tittade in och så pratade vi Bokmässan och lite planer kring boken och Måns föreslog att Semic skulle hjälpa till med marknadsföringen av AFU:s crowd funding – vilket är hur bra som helst.

Jag hejade också på´Matthias (som sa att han hade böcker till mig hemma hos sig) och så satte jag mig med Moa som ska formge min AFU-bok och diskuterade hur jag hade tänkt mig det hela. Några mycket bra och positiva möten som gör att jag känner mig trygg i att den nya boken ska få så bra draghjälp den någonsin kan.

Hem med böckerna och sedan in till stan för att lämna in min trilskande Mac-dator på LanMaster. Inte heller där blev man klok på varför min nya dator är full av badbollar. Men de ska reda ut det. Egentligen trodde jag att det bara skulle vara att byta ut hårddisken för att få lite bättre snurr men det var teknikerna där inte säkra på. Nu blir det stor hälsoundersökning för burken.

På vägen hem stannade jag och Niklas till på Åkermynten och handlade – Anneli hade skickat en lista via Messenger. Ett gäng entrecôte som vi sedan åt som en för tidig födelsedagsmiddag som ni kan se här ovan.

Efteråt gick jag ned i källaren och sorterade böckerna från Semic och packade allt av intresse i kassar istället för lådorna vi fick dem i. En paus med ”Mästarnas mästare” och bastu med Niklas hanns också med innan jag lyssnade en stund på hans improviserade pianospel nere i källaren. Killen är duktig.

Lite messande och mejlande avslutade kvällen en bra bit efter efter midnatt.

Peter och Annette – snart flyttar de.

 419 total views