Dagsarkiv: 26 april 2019

Bygger utställning i Uppsala


I dag satte jag mig ned och skrev färdigt föredraget som jag ska hålla på Ekonomikum i Uppsala i morgon då UFO-Sverige håller riksstämma och stort ufooutställning där. Men det är ju sällan man får jobba med något i lugn och ro så när Niklas inte kom hit, som var planerat, fick jag kasta mig och storhandla på Coop Forum och åka till Vällingby för att handla vin.

Tillbaka igen så slutförde jag föredragsskrivandet, packade ut en massa kartonger och annat i bilen och åt lunch med Anneli som varit iväg till Danderyds sjukhus för att få en läkare att titta på sitt sår som läker dåligt. Resultatet blev att hon fick en liten pump som ska ta ut vätskan som bildats och därmed sätta fart på läkeprocessen.

Strax före klockan 14 bar det iväg till Uppsala för att träffa övriga UFO-Sverigegänget och börja bygga utställningen under eftermiddagen. Jag var först på plats så jag checkade in på Best Western Svava och drog sedan till Ekonomikum för att lasta av lite saker ur bilen. Lyckades lasta av dem i fel port, fick lasta på dem igen och köra till en annan ingång lite längre bort.

Nu visade det sig att Mats, Gunnar och Håkan redan var på plats och när Kenth och Peo anslöt började vi möblera om i matsalen, där vi ska vara, tills Tobias kom med släpkärran och hela utställningen.

Sedan byggde vi i några timmar vilket gick problemfritt.

Vad som gick betydligt sämre var att parkeringen som vi anvisats och fått p-tillstånd för dessutom krävde att man betalade vilket vaktmästaren inte upplyst oss om. Så där satt en p-bot på 500 kronor som en smäck.

Fick ett samtal från UNT som jag hade hoppats skulle komma i dag och skriva en förhandsartikel men istället dyker de upp med en reporter i morgon. Kul det också givetvis men det hade hjälpt oss mer att få hit dem i dag.

I vilket fall jobbade vi med att göra utställningen så bra som möjligt. Dukar på alla bord och sedan placerade vi modellerna där. Lokalen är bra och vi har till och med en liten sal längst bort där vi kan rulla ”Spökraketerna” på en duk under dagen.

Sedan tog jag med mig vaktmästaren in i hörsalen för att testa tekniken som tickade igång direkt! Allt såg ut att funka perfekt – i fem sekunder. Sedan började problemen. Ljudet hördes inte och när jag kopplade in min portabla högtalare så slutade bilden att funka.

Men efter ett telefonsamtal till en annan vaktmästare så löste sig allt och nu kommer det att bli riktigt bra. Hoppas jag!

När vi äntligen var klara hade klockan blivit 18.30 och det var lite bråttom att komma iväg eftersom vi hade bokat bord till 19.30. Men först flyttade jag och Tobias hans bil med släpet till en säker parkering och därefter körde vi till Svava där jag, Tobias och Anders B tog en öl på rummet efter att ha duschat.

Restaurangen låg några kvarter bort, Tzatziki på Fyristorg 4. Och där anslöt ännu några fler och ni kan se hela gänget på bilden ovan. Jag tog en Souvlaki Fileto som var god men väl liten, bara två spett, men fick en lite bit lamm av Peo och så var det riktigt god potatis som fylldes på efter hand som den tog slut. Den grekiska ölen Mythos är ju ingen höjdare.

De här traditionsenliga middagssittningarna efter det att vi byggt utställningen är alltid trevliga.

När alla var mätta och nöjda gick jag, Thomas, Anders, Kenth, Tobias och Peo till Taps Beer Bar på Drottninggatan som visade sig vara ett perfekt ställe för oss. Riktigt kul lokala öl låg och bra musik och ett helt bord blev ledigt till oss längst bort i den lilla lokalen.

Vi testade flera sorter och var alla överens om att nummer 7, som hette Näktar, var grymt god. De hade några mindre spännande också.

Under tiden vi satt där hjälpte jag Göran Norlén med att få kopior på alla protokoll eftersom han mejlat ett nödrop om att han saknade den från 2018 (Victoria gjorde samma sak!), hade en konversation med en ufointresserad i Manchesterområdet, chattade med min taxivän Johan och diskuterade en bild med To The Stars-gänget i USA.

Men efter midnatt var vi nöjda och vandrade hem i den nu inte riktigt lika varma luften. Det som varit 23 grader när vi kom car hu rätt många grader färre. Stannade till och köpte korv på vägen innan vi var hemma strax före 01.

Thomas Michanek och Anders Berglund på Tzatziki.

 318 total views