Dagsarkiv: 27 april 2019

Expo och riksstämma i Uppsala


Vaknade tidigt på hotellet och brydde mig aldrig om att somna om utan låg och blundade innan jag gav upp och gick upp för att duscha. Hade sovit som en stock efter att ha läst fram till 02. Eftersom vi hade bestämt att Jennie skulle komma till hotellet och att jag sedan skulle ta med henne i min bil för att köra till möteslokalen kunde jag äta frukost i lugn och ro i den soliga matsalen på andra våningen. Tåget skulle komma 09.13 och sedan var det bara att köära de sex minuterna till Ekonomikum.

Nu blev det lite komplicerat då Jennie hörde av sig att Johan och Emely var med på tåget och dessutom hade Peo och Kenth bestämt sig för att lämna sin bil på hotellet. Efter en god frukost bestämde också jag mig för att lämna bilen där och för att gå så det blev en lite folkvandring mot Ekonomikum.

Jag och Tobias tog täten med Anders Berglund några hundra meter efter och längre bak övriga bestående av Emely, Johan F, Jennie och Martina med sina småflickor. En liten gångtur på 16-17 minuter.

Klockan 10 inledde Anders Berglund riksstämman men som seden och stadgarna bjuder tog jag över när vi kom till punkten ”val av mötesordförande”. Nu var det inga svåra frågor som väntade på att avgöras men eftersom vi var närmare 20 personer och två av dem dessutom vanliga medlemmar som inte ingick i den inre kretsen så blev det en del prat och förtydliganden.

I slutändan valde vi in Johan Fagervall som nu suppleant i styrelsen med omval på övriga punkter. Med ett undantag till: vår mångårige kassör Gunnar Karlsson hade valt att lämna sin post så istället valdes Tony Ekberg in som kassör på ett år. Gunnar kvarstår dock i styrelsen.

Vi beslutade även att nästa års riksstämma ska förläggas till Norrköping til UFO-Sverige dessutom fyller 50 år.

När vi var klara med årsmötesförhandlingarna och styrelsen fått ansvarsfrihet och allt drog utställningen igång och folk hängde som vanligt på låset. Till slut hade fler än 100 personer löst biljett och det roliga var att såväl Anders Berglunds som mitt föredrag lockade fler än 80 personer var.

Som vanligt höll Rickard och Victoria i kiosken där kön blev lång efter Anders föredrag. Kord, godis och dricka plus en del kakor och kaffe fanns att köpa. Själv investerade jag i åtta korvar under dagen, jag hann som vanligt inte att gå ut för att äta och det var det inte många av de andra som gjorde heller.

Vid 12-snåret kom UNT:s reporter Erik Windolf och intervjuade mig och Anders och jag gav honom en sticka med bilder och de två lokala fall som jag senare skulle ta upp under mitt föredrag. Mycket uppskattat. Framåt kvällen blev det en artikel på UNT:s webbplats.

Det blev ännu en intervju när Moa Fox och Erika Ansén från Studentradion 98,9 gjorde en halvtimmeslång intervju med mig och Thomas Michanek. Bra frågor från två skärpta reportrar där jag och Thomas fick möjlighet att samspela med våra svar i något som jag tror blir ett bra radioprogram. De två tjejerna var i alla fall mycket nöjda. Sändning på onsdag.

Strax innan jag skulle in och hålla mitt föredrag kom en man jag inte mött på 36 år fram och sa hej. Det var Kjell Olofsson som jag intervjuade för Norrbottens-Kuriren då! Han kom ihåg mig och passade på att hälsa då han själv höll en astronomikurs i hörsalen intill vår. Riktigt kul!

Det kom en hel del folk som jag inte träffat på länge, bland annat en dam som hade varit och lyssnat på mig i Uppsala den 24 september 2009, då för föreningen Gyllene vagnen. Nu ville hon prata och sedan var hon med på båda föredragen för att lyssna. Lite besviken för att jag inte omedelbart trodde på Sixto Paz alla historier. Men ödmjuk och trevlig!

Mentalisten Per Johan Råsmark var en annan som var kul att återse, han hade bland annat anordnat ett föredrag med mig på Missionskyrkan i Uppsala exakt en vecka innan jag pratade för Gyllene vagnen. Flera filmgänget Crazy Pictures kom också upp från Norrköping för att lyssna och så dök Roger Glassel upp, Facebookvän och en mycket duktig arkivundersökare när det gäller det amerikanska försvarets inblandning i ufofrågan.

Just detta och det svenska försvaret arbete med ufo var temat för mitt timslånga föredrag där jag även berättade om AFU och spökraketerna och andra försvarsutredningar.

Två andra ufologer som dök upp var Gudrun Andersson och Ingmarie från Smedjebacken och dessutom överraskade Hillevi Andersson och hennes man med att komma. Hillevi var ju huvudvittne under inledningen av Vallentunavågen och vi har träffats flera gånger på plats i Vallentuna. Nu fick hon bland annat höra Anders Berglund berätta om hennes observation medan han visade mina bilder.

Magnus, som ringde mig härom dagen och hävdade att jorden är platt kom också och vi satte oss ned och pratade en kort stund innan det var dags för mig att börja mitt föredrag. Jag tror inte att vi löste våra meningsskiljaktligheter i dag heller men det var bra att träffas och se varandra i ansiktet,

Göran Jansson, som under ett antal år på 90-talet var mycket engagerad i ufofrågan, kom också och det var roligt att pratas vid en stund. Göran är duktig på mycket som har med försvaret att göra. Caroline Holmberg från förra årets fältundersökarkurs kom också liksom vännen Gunilla Wahlberg som tittade in för att säga hej på väg mellan två födelsedagsfester och Tommy Helmer som kommit hit från Stockholm för att vara med en stund.

Mycket prat blev det alltså eftersom många vill ta chansen att pratas vid när de inser att de har mig på kroken. Bilden ovan visar mig i föredragartagen.

Andra var också upptagna med att sköta sina uppgifter som Rickard och Victoria i kiosken, Tobias bakom bokbordet och Kenth vid rapportcentralens dator. Och framför allt, Tage Bång som troget sköter om att ta emot inträden och dela ut biljetter. Carl-Anton Mattsson och Roger Ersson sköter givetvis Parthenons försäljning av antikvariska böcker. Och så Thomas Michanek och Peo Wärring som hittat lokalen och sett till så att allt skulle fungera där.

Eftersom publiktillströmningen alltid mattas av någon timma före stängningsdags började vi så smått plocka ned utställningen strax efter 17. Vi var många som hjälptes så det gick rätt fort. Jag var tvungen att smita iväg och hämta bilen mitt i slutet av detta och fick sällskap av Per Johan Råsmark. Vi pratade bland annat om att han kanske skulle kunna ställa upp nästa år då vi firar 50. Då kan en mentalist vara perfekt!

När allt var slut åkte jag hem till våra gäster Claes och Åsa från Örebro och Ylva. För att dricka prosecco på verandan och sedan grilla – korv! Visserligen 95-procentig köttkorv till skillnad från den vattniga (men goda!) Bullens som UFO-Sverige sålde under dagen. Grillpremiär! Det var inte dumt att sätta sig med vännerna i den sommarlika kvällen och sippa på lite bubbel efter en intensiv dag.

Framåt sena kvällen hamnade vi i soffan och tittade på pingis! Mattias Falck hade ju vunnit semifinalen i bordtennis-VM och fullständigt sensationellt tagit sig till final. Det ville vi, inte minst Ylva som spelat bordtennis, se.

Strax efter 02 var jag och Markus kvar uppe. Men då var det läge att koja även för mig.

Den nya styrelsen minus några som inte kunde vara med.

Här har Anders B precis öppnat riksstämman.

Rasmus Råsmark från Crazy Pictures och Maria Cervin från Kvicksund.

Några oldtimers: Roger Ersson, Mats Nilsson, Carl-Anton Mattsson, Håkan Ekstrand och Christer Nordin.

Hemma hade vi gäster och här är de bänkade till bords.

 514 total views,  1 views today