Dagsarkiv: 28 maj 2019

Ufointervju i TV4


I kväll har jag suttit i TV4-studion i sju minuter och pratat ufo med programledaren Anna Brolin. Ni kan se oss här ovan. Orsaken var den artikel jag skrev på DN.se i går om nya vittnesuppgifter från amerikanska flottans piloter om att de sett okända föremål i luften över USA.

Innan jag kom så långt var jag uppe i hyfsad tid och jobbade på med lite hemmagöromål: bäddade rent, tvättade, fixade räkningar.

Vid 10 ringde TV4 och undrade om jag kunde ställa upp på intervjun och först var jag lite tveksam eftersom jag jobbade då. Men efter ett samtal med redaktionen där jag lovade att hoppa över matrasten så fick jag grönt ljus.

En taxi dök upp 17.40 och så var jag framme vid TV4 18.00, blev hämtad till sminket av en assistent och sedan var det bara att ställa sig och vänta utanför studion tills klockan blev 18.19 då det var min tur att sitta ned med Anna Brolin.

Anna presenterade inslaget stående i studion och sedan pratade vi en kort stund om de amerikanska piloternas observationer innan det blev ett kort inslag om några ufofall, bland annat Paul Trents klassiska bild från McMinnville.

Själv hade jag bett att få bli presenterad som DN-journalist och som ordförande för stiftelsen Archives for the unexplained eftersom jag sedan en tid försöker lägga fokus på AFU inför den kommande boken och insamlingen.

I slutet av inslaget fick jag frågan om jag sett något själv och svarade att det skulle ta ett helt program att berätta om men gav ändå en miniversion av det jag och Anneli såg den 5 november 1995. Det blev ett helt okej inslag som ni kan se här (en timma in i programmet).

Sedan var det tack och hej och jag fick tillbaka min mobil som en studiokvinna använt för att ta en del bilder åt mig. En av dem kan ni se här ovan.

Snabbt i en taxi och 18.45 var jag tillbaka på redaktionen, en timma efter det att jag åkt.

Fick en hel del reaktioner (alla positiva) på Facebook och via mejl och andra kanaler. En arbetskamrats mamma hade sett mig och messat att hon tyckte jag såg proper ut och att det jag berättat om var intressant. Det känns alltid roligt att nå fram med det man vil säga.

Resten av kvällen blev vanligt artikelskrivande på jobbet. Åke var snäll och köpte med sig thaimat som jag åt framför datorn.

Anneli är fortfarande kvar på Danderyd. Vi hade alla hoppats att hon skulle få koma hem i dag men en krånglande pump som hon skulle ha i såret gjorde att det inte blev så. Nu hoppas vi att det blir i morgon istället.

När jag kom hem hade de första nattlysande molnen för säsongen dykt upp vid den norra horisonten. Ganska små och inte värda att ta en bild på. Istället gick jag in och möttes av Niklas som är hemma i natt. Han hade jobbat med Rapport-Nytt och nu ville han ha hjälp av mig att skriva några bildtexter till en artikel som jag har med i nästa nummer.

Vid 02.30 var jag i säng.

Jag och Anna Brolin under sändningen.

Så här förvånad såg jag tydligen ut under sändningen.

Jag och Anna Brolin.

 511 total views