Dagsarkiv: 04 juli 2019

Lektörsjobb och Skåneplanering

Eftersom jag vaknade redan vid 08, alldeles för tidigt, satte jag mig vid datorn och skrev en lektörsanmälan (en 180 ord kort recension) om KG Johanssons ”Ett slags frihet” som jag läste ut i natt. En bra bok där en tredje del är på väg. KG Johansson är produktiv men håller hög klass på sina framtidsromaner och det är alltid roligt att läsa dem.

Jag har ju varit lektör åt Bibliotekstjänst sedan slutet på 80-talet och det är ett sätt att hålla mig à jour med nya fantasy- och sf-böcker.

När jag var klar med den saken ringde Håkan Fenander och vi pratade en god stund om det senaste numret av UFO-Aktuellt som han just hade fått. Och det har alla prenumeranter hoppas jag. Jag tycker att det blev ett bra nummer med många skribenter och en rad varierande ämnen.

Pratade med Anneli som alltså är kvar på Nya Karolinska och hon var på gott humör. Hade åkt en vända i rullstol och kände sig pigg efter operationen. Över huvud taget låter det som att operationen i går har gått som planerat, och det känns skönt.

Ägnade också en stund åt att fortsätta planeringen för nästa veckas resa till Skåne då jag och Carl-Anton ska träffa fem personer på tre dagar. En av dem UFO-Sveriges tidigare ordförande Bevan Berthelsen som jag inte hälsat på på flera år. Vi pratar en del i telefon och det är bra.

Jobbkvällen tuffade på rätt lugnt men med mycket att skriva om. Till maten, på La Barca, fick jag sällskap av Mia Holmgren som slutade då. Så vi fick en pratstund mellan skurarna. Mia brukar ju jobba samma tider som jag gör men i dag satt hon på en annan stol.

I morgon kommer Anneli hem från sjukhuset igen!

162 total views, no views today