Dagsarkiv: 04 september 2019

Anneli på fri fot igen!


Efter sju sorger och åtta bedrövelser (lågt räknat) fick Anneli okej från läkarna i dag att ta bort dne stora och klumpiga plastskon och istället börja om med sina vanliga skor. Gissa om hon tyckte att det kändes skönt! Detta firade vi med en liten flaska skumpa och ett par smarriga räkmackor då jag stannade och köpte färska räkor i Barkarby på vägen hem.

För jag hade varit till Bålsta på ett möte med en person som varade i två och en halv timma men eftersom jag har lovat att inte berätta mer om detta så kan jag bara säga att det var mycket intressant och hade med ufo att göra. Fast kanske inte på det sätt som vi i UFO-Sverige normalt stöter på. Personen jag träffade hade kontaktat mig och bjöd på Kinabuffét som smakade utmärkt och som räckte länge under vårt långa samtal. Vi kommer säkert att ses igen.

Ska jag backa bandet ännu en bit så började jag dagen med att skriva en recension till nästa nummer av UFO-Aktuellt innan Lennart Lund kom vid 11-tiden som vi hade gjort upp. Lennart bor ju inte så långt från oss så jag hade bett honom att komma och plocka upp sitt exemplar av min nya bok.

Jag hann också skriva några kuvert och dedikationer i böcker som ska postas men där återstår ännu många. Jag har i alla fall börjat. Fick in ännu en beställning från vännen Nils i Norge och han betalade 100 kronor extra för boken som går direkt till AFU. Vilket de övriga pengarna också gör, men på det här viset blev det lite extra stöd till arkivet.

När det gäller boken har jag också sett till att få bokat två radiointervjuer om den. Båda den 11 september. Den första kör jag från studio 45 i Radiohuset och då är det Radio Skaraborg som intervjuar mellan 08.30 och 09.00 och sedan sätter jag mig i bilen och kör till Norrköping (dit jag ändå ska) för att 11.30 gå in i studion på Radio Östergötland och prata om samma sak.

Under dagen har jag tagit ett nytt tag bland de cirka 3.000 serietidningarna (Marvel) som jag fick med från Linköping för några dagar sedan. När jag väl sorterat dem så var det bara att inse att de inte kunde ligga i det rum som jag använde i källaren. Så det var bara att bära in dem i gillestugan där jag först var tvungen att rensa ett bord och soffan.

Jag tror att AFU kan få in en del pengar på dessa tidningar så jag måste planera för en försäljning. Såg att det snart skulle bli en Comicom här i Kista och skrev och frågade dem om det fanns möjlighet att komma dit och sälja. Men katten vet om jag hinner det. Först måste jag kolla värdet på en del av dem och det hinner jag nog inte.

Satte mig och bokade boende i Tyskland också. Jag och Håkan måste ju stanna en natt där innan vi kommer fram till färjan från Hoek Van Holland. Jag letade länge efter något nytt men till slut blev det Hotel am Neuen Markt i Vechta igen eftersom jag vet att det finns restauranger som är öppna sent i närheten. Många hotell ligger på vischan eller på platser där det inte går att få mat när vi kommer fram efter tolv timmars bilkörning. Och så vill man ju inte ha det.

Mejlade också till några av dem som vi vill träffa i England men utan svar under kvällen. Alla hänger inte lika mycket på nät och mejl som undertecknad. Men jag ringde också till änkan efter Omar Fowler som inte hade svarat på mitt mejl tidigare i veckan. Där fanns det ju en del papper kvar efter mitt och Annelis besök senast. Återigen fick man bevisat att en del människor är idioter. Ursäkta att jag skriver det men jag har inget bättre ord. Kvinnan berättade att hon nu hade tömt det lilla rummet på andra våningen på det som var kvar och eftersom jag inte hade hört av mig trodde hon att jag inte var intresserad – så hon slängde allt.

Suck! Jag var mycket tydlig med att jag var mycket intresserad av det som var kvar och att jag skulle komma tillbaka i år för att hämta det. Om någon tror något annat så känner ni inte mig. Enligt kvinnan var det bara kopior av sådant vi redan fått men det har hon ärligt talat inte en susning om. Vad som nu försvann för evigt är det ingen som vet.

Har också mejlat en man i USA som lovade skicka en del böcker men som så ofta så orkar folk inte svara. Man blir rätt less på hur folk beter sig. Först blir man kontaktad av dem, jag svarar direkt och de svarar i sin tur. Sedan blir det tyst. För mig är det obegripligt att bete sig så och det är minsann inte ovanligt. Har en liknande situation med en person i Tyskland just nu.

En som däremot alltid svarar snabbt och är till stor hjälp är V-J, min spanske ufologvän. Jag bad honom om hjälp med en bild som jag läst om i Sunlite och inom fem minuter kom den tillsammans med en del dokument. V-J är ett proffs som ska ha all heder av hur han arbetar.

Under dagen har jag även lyckats tömma samtliga sju usb-minnen som legat på skrivbordet. Nu är det bara att vänta på att Drobon ska uppdatera sig (nog klart i morgon) så att jag kan sortera in det hela där också.

Strax före 01 kände jag mig klar med dagen efter att ha hängt tvätt i källaren. Fanns plats nu när serierna var flyttade.

Anneli och jag skålar i champagne innan vi hugger in på de goda mackorna.

Det gick lite snabbt när skumpan väl var uppkorkad.

Lennart Lund på besök.

 314 total views