Dagsarkiv: 12 september 2019

Sista besöket hos Peter och prat med History


I dag var det sannolikt sista gången jag gick till min tandläkare Peter Östgren som nu går vidare och ska utbilda sig inom röntgen. Peter har alltid varit trevlig och glad och trots att ett besök hos tandläkaren inte är något kul i sig så har våra möten alltid varit positiva. Ni kan se honom och hans tandsköterska Kerstin på bilden här ovan.

Dagens besök var en lossnad fyllnad av modernare snitt och Peter berättade att ofta sitter de gamla amalgamfyllningar betydligt bättre. Det är den moderna plasten man tappar, och det har jag märkt vid ett antal tillfällen under åren.

När jag ändå var i närheten slank jag in på Serieslussen men Erkki var inte där i dag utan bortrest. Jag kikade runt och hittade i alla fall en sf-tidning som lockade mig så den investerade jag i innan jag fortsatte tillbaka hem för att äta lunch.

Innan jag åkte hemifrån och under kvällen har jag jobbat på med UFO-Aktuellt, skrivit klart en egen artikel och lagt in Stefans ”Utblick” där den ska vara. Så tidningen rullar på även om jag fortfarande saknar en del artiklar.

I går fick jag ett tips från Björn på jobbet om en kvinna på Östermalm som ville ge bort ett antal lådor med böcker och i dag åkte jag dit och hämtade dem. Fick parkera lite kreativt utanför porten men fick hjälp att bära ned så att bilen blev mer än halvfull med böcker. En blandad kompott som jag sorterade när jag kom hem. En del ska til Böckernas hus i vanlig ordning.

Tog mig också till Ica Maxi i Barkarby där den roliga och svårtolkade texten på bilden nedan dök upp när jag skulle köpa röd lök. Kunde först inte hitta varan på den digitala vågen och det var inte konstigt eftersom det blev noll träffar när jag sökte på den.

Att handla på en ovan butik är ett jobbigt äventyr. Jag och Anneli har visserligen varit hit några gånger men sällan för att storhandla. Allt är ju annorlunda mot var sakerna står på Coop dit vi brukar åka. När jag inte kunde hitta någon mandelpotatis och hade mindre än halva listan kvar gav jag upp, betalade och sköt upp resten av handlande till i morgon.

Framåt kvällen, när jag stod och sorterade böcker som bäst, kom Markus rumskamrat från Georgia, Erik Sundström från Sundsvall, hit för att bo över i natt. Erik ska till en golftävling i Lidingö tidigt i morgon så han lade sig tidigt, vilket även Markus gjorde eftersom han ska jobba på Viksjö ännu tidigare.

Men innan dess bjöd jag och Anneli på revbensspjäll (som jag köpt på Ica Maxi) och pommes med öl till oss stora och vatten och cola till de yngre och mer ansvarskännande.

Klockan 23 hade en av producenterna bakom ”Unidentified”, och som arbetar för History Channels moderbolag A&E, bokat tid för ett telefonsamtal med mig. Jessica och jag pratade i 40 minuter och vi får se var det samtalet leder. En stund senare lade To the stars (TTSA) i USA ut reklam för min nya bok om AFU på sin sajt och i sina sociala medier. Det tackar vi för!

En del av dagen har som vanligt gått till mindre, men viktiga saker, bland annat samlade jag ihop omkring tio bilder och mejlade till tidningen Nära som jag blev intervjuad av för en tid sedan och vars reporter har skrivit en riktigt bra artikel om mig och nya boken som jag fick korrläsa i går. Har också skrivit adresser på ett antal kuvert och ska posta flera böcker till nya kunder som köpt min AFU-bok. Och så har jag hjälpt min gode vän Johan på Rymdstyrelsen att hitta rätt på en bild i DN:s arkiv.

Klockan 01 var jag klar med det mesta, då hade övriga familjen lagt sig sedan länge. Anneli jobbar på med sin fot och tränar på motionscykeln. Men det gör ont, inte så konstigt, och tar på hennes krafter. Men det går framåt!

Det ska faktiskt stå ”röd lök” på den här displayen på Ica Maxi i Barkarby.

Under kvällen kom Markus rumskamrat från USA Erik Sundström på besök och bjöd på munkar.

 511 total views