Dagsarkiv: 22 september 2019

Husbestyr och Englandsplanering


Eftersom vår granne Gunnar, som har ett gott öra och bra öga när det gäller det tekniska, tyckte sig ha märkt att det inte lät riktigt rent från vårt utblås från fläkten så tog jag mig upp till den för att se hur det stod till. Med Annelis hjälp fick jag upp stegen som gick att kila in mellan betongen och staketet i trappan ned till källaren, ni kan se hur det blev på bilden ovan.

Och mycket riktigt, ventilen var i stort behov av att rensas så jag skruvade loss den och tog med den in och gjorde rent den. Sedan lät det betydligt bättre!

Jag plockade också in alla säckar med det som jag klippte loss från häcken i går och körde fyra vändor till tippen medan Anneli sopade bort skräpet från cykelbanan. När jag kom hem blev det till att dammsuga hela bilen. Nog för att det behövdes redan tidigare men efter lasten som kördes till tippen var läget akut.

Den här söndagen blev det mycket fixat här hemma. Anneli tog ett tag med strykningen och jag bar upp tvätt.

Men jag har också fortsatt planera Englandsresan och fick äntligen tag på den mest svårfångade av dem jag ska träffa, en man i Carlisle som har världens sämsta mobilmottagning. Pratade med honom i en minut utan att höra mycket. Och mejl har han inte svarat på. Men via sms lyckades jag till slut få hans adress och kunde skicka det datum vi ska ses till honom.

Resan från London till Carlisle är den längsta på hela resan, förutom själva transportsträckorna dit och hem då.

Sedan fick jag också äntligen klart med Theo i Amsterdamområdet och nu har vi en tidpunkt att sikta på. Så det kändes bra att få lite styrsel på schemat även om jag väntar svar från ännu en person.

Tog mig också tid att göra i ordning en sticka med bilder och annat från Gunno Gunnvalls begravning och stoppa den i ett kuvert som jag ska skicka till hans dotter Lotta. Har bara inte hunnit med det tidigare men kände att jag inte ville vänta till efter Bokmässan och England.

Jag tog en paus och satte mig en stund med min ständigt uppdaterade bibliografi över faktaböcker på svenska som tar upp ufo eller flygande tefat. Jag hade en del papper liggande som jag ville få bort från skrivbordet och när jag var klar hade antalet referenser ökat till 625 böcker och antalet sidor till 141 i A4-format. Jag får väl se när jag känner mig redo att publicera denna lilla skrift där jag skriver en kort bit om varje bok.

Ett annat evighetsprojekt är att sortera mitt digitala arkiv som jag också ägnade en stund.

Tittade en stund på K-Special om Lennart Hyland. Riktigt bra.

Anneli sopar efter gårdagens klippning.

 351 total views,  1 views today