Dagsarkiv: 24 september 2019

Bokläsning och Erikshjälpen


Har ägnat en stor del av dagen åt att läsa i ”Konflikternas tid” av Mattias Lönnqvist” som jag fick från Bibliotekstjänst i går. Nu har den tagit lite fart och jag är framme på sidan 306. Måste skriva recension på den innan vi drar till Göteborg så det var bara att läsa vidare. Och när klockan var 23.30 så hade jag hunnit 180 sidor till och kunde skriva min recension.

Gjorde en liten utflykt med bilen under eftermiddagen, mest för att posta brevet med mina avdrag som ska in på blankett T2. Fråga mig inte om det men nu är jag i alla fall, tror jag, klar med allt och det är bara att hoppas att Skatteverket kommer fram till något vettigt beslut den här gången.

När jag ändå var ute tittade jag in på Erikshjälpen (ovan) i Spånga. Det var länge sedan jag var där. Då jag och Stefan fortfarande spelade badminton i Spånga (innan de rev hallen) hände det titt som tätt att jag kikade in. Nu var det bara att konstatera att också denna andrahandsbutik fullkomligt förlorat greppet när det gäller böcker. Faktahyllorna gapade tomma med några få titlar medan skönlitteraturen fyllde ett antal hela hyllor.

Dessutom är det uppenbart att ingen som kan det minsta om böcker har valt ut det som ställs upp. Här fanns till exempel en full hyllrad med Det Bästas bokval! Rent skräp som bara är att slänga. Dessutom några enstaka (!) band ur ett uppslagsverk och annat som är att betrakta som makulatur.

Lp-avdelningen innehöll enbart klassiskt och en del skräp. Illa. Det är ju likadant på Myrorna i Jakobsberg där bokavdelningen slaktats och numera är en skräpavdelning.

Innan jag åkte hem tog jag en bild av platsen där vår gamla badmintonhall låg. En hög med grus. Ni kan se den här nedan.

Har också bokat rum till mig och Håkan E i Carlisle där vi behöver tillbringa natten eftersom resan ned till London blir lite väl lång. Så nu är allt boende och alla färjor fixade på resan.

Har också skrivit några brev och mejl. Ett till några nya Mufonvänner i USA som jag skickat min nya bom till, men den är ännu inte framme. Två vanliga brev till andra vänner som hört av sig.

När Anneli varit hemma en stund lagade vi mat tillsammans och när vi nästan hade ätit klart kom Markus som hade fått raggmunk och fläsk som blivit över från lunchen på golfbanan. Där hade han tränat en del själv men också tränat en av mina arbetskamrater, Sujay.

Jag fick också en förfrågan om att hålla föredrag för Frihetsbröderna igen, det blir väl tredje gången tror jag. Gruppen består av äldre gentlemän i frack och ordnar och är riktigt trevlig att möta. Det ser ut att bli i början av nästa år för att våra respektive scheman ska gå ihop.

Avslutade dagen med att skriva på ett av mina föredrag som jag ska hålla under Bokmässan till helgen. I säng vid 01.30 efter att ha suttit uppe och pratat med Markus en stund.

Inga spår efter badmintonhallen i Spånga.

 584 total views