Dagsarkiv: 05 november 2019

Bra samtal om Ufopodden


På förmiddagen hade jag ett bra samtal med Åsa som arbetar med det som kan bli ännu en säsong av Ufopdden i P3. Åsa är en av manusskrivarna och hade läst en av mina böcker och mycket som går att läsa på ufo.se. Nu undrade hon över tre fall som hon fastnat för: Väddöfallet, älgen på Hunneberg och Björkviksobservationen.

Åsa hade samma inställning som vi i UFO-Sverige, nämligen att de fall som ska göras drama av inte ska förvanskas utan följa de verkliga händelserna. Det kändes bra. Jag skickade över en lång artikel om älgen som Jörgen Bengtsson hade skrivit och förklarade att den händelsen nog inte var så mystisk egentligen.

De båda andra fallen håller betydligt bättre och där kan hon gå vidare. Om det blir en fortsättning är ännu inte klart så det får vi se.

Under förmiddagen fortsatte rapportcentralen (RPC) att arbeta med gårdagskvällens händelser över Karlstad där många blev vittnen till en flygvapenövning som skapade en rad ljusfenomen. Kenth på RPC gjorde ett riktigt bra jobb och samlade in information från flera källor.

Slog också en signal till min barndomskamrat Bo Andersson i Karlsborg för att gratulera på födelsedagen. Bosse är en av mina absolut äldsta vänner och vi växte upp och gick i skolan tillsammans. Alltid roligt att prata med honom en stund.

Under dagen har min stalker Thomas Nordholm i Malmö visat att han struntar helt i att ta hänsyn till andra människor och fortsatt ringa till personer som jag varit i kontakt med. Det är uppenbart att allt inte står rätt till och jag hoppas att Thomas ska få den hjälp han så väl behöver så snart som möjligt.

I dag köpte jag en boken ”Flygvapnets spaningsflyg” av Lennart Andersson på Bokbörsen, en bok som tar upp spökraketerna och som jag fick tips av från Malin i Sundsvall. Eftersom hon var snäll och skickade skanningar av de relevanta sidorna har jag redan kunnat införliva den i min ständigt växande bibliografi över facklitteratur på svenska som tar upp ufo på något sätt. Den innehåller nu 626 poster där jag beskriver varje boks innehåll lite kort.

I dag fick jag och Björn med oss Marit till Rosa för att äta middag. Mycket trevligt. Det blev en Drömburgare för mig. Prisvärd och god.

Fika blev det också, avgångsdito fixad av Frida H som köpt grönt att doppa i dipp och lite chips plus ostbågar. Mycket bra! Ni kan se en bild av det hela här ovan.

När jag kom hem låg två exemplar av Ulf Palmenfelts bok ”Gamla och nya gutasagor” och väntade på mig. Ett till AFU och ett till mig. Här finns lite bortbytingar, de dödas julotta och annat som har bäring på det jag och arkivet sysslar med.

I brevlådan låg också ”The hidden nazi” av Dean Reuter, Colm Lowery och Keith Chester som handlar om Hans Kammler som låg bakom de underjordiska slavverkstäderna i Nordhausen där V-bombern tillverkades, och mycket annat. Men det är just hans roll med dessa bomber som intresserar mig.

Det fullkomligt obegripliga är att den svenska tullen tar 142 kronor för att handlägga denna bok som i grunden kostar motsvarande 200 kronor. Det är banne mig inte rimligt.

Sista på skiftet. Nu är det några dagars ledighet för mig. Anneli är på konferens så det blir bara jag och Markus hemma i natt.

 455 total views,  1 views today