Dagsarkiv: 15 november 2019

Artikel till Bufora och veckohandling


I dag fick jag ett fint förstadagsbrev med posten från vännen Luis i Spanien. Som ni kanske minns köpte jag ett svenskt förstadagsbrev med månmotiv och skickade till honom för en tid sedan, nu kom hans gåva till mig.

Det är lite svårt att ta en vettig bild av brevet eftersom det har ett väldigt mörkt och lite reflekterande motiv men ni kan se det här ovan i alla fall. Ser bättre ut i verkligheten och går nu in i min samling med rymdfrimärken.

Gick ut på Ebay och köpte en rysk astronautautograf i dag också. Kosmonauten heter Alexander Kaleri och har gjort fem rymdresor. Jag har inte köpt något på Ebay på flera år men nu ville jag kolla så att mitt konto fungerade som det skulle och det gjorde det. Kommer ju att försöka sälja en del saker till förmån för AFU den vägen och vill vara säker på att allt är okej.

Innan det blev dags för lunch hjälpte jag några i personalen på Södersjukhuset som mejlade mig tidigt på förmiddagen. Så här löd mejlet: ”Hej, Clas! Vi är några kollegor som jobbar på Södersjukhuset som står och glor ut genom mitt fönster och undrar om det är månen eller solen som lyser så starkt genom molnen idag. Vet du? En kollega tipsade om dig så jag testar.”

Och det kunde jag ju svara på (solen). Det roliga var att de kände till mig och mitt astronomiintresse så pass att de mejlade mig på min privata mejladress.

Satte mig och skrev klart en artikel om AFU till Bufora också. Mejlade iväg den och ett gäng bilder. Artikeln är tänkt som reklam för att AFU finns och för min bok om arkivet.

Efter lunch kom Markus hem och någon timma senare, när han ätit och läst i sin spännande bok, gav vi oss av till Coop för att veckohandla. Vilket var behäftat med vissa svårigheter eftersom handskannrarna inte ville kommunicera med datorerna vilket gjorde att varorna bara ”tog” ibland. Vi var inte ensamma om detta, det pep lite trist i varje hörn av butiken.

Men till slut var vi klara och kunde åka hem. Anneli dök upp strax därpå. Hon är ju i DN i dag, intervjuad om förorenat vatten. Ni kan läsa intervjun med henne här. Roligt att det inte bara är jag som kommer i tidningen!

Anders L mejlade om att det nu är klart att vi kan titta på tre lokaler som kan vara intressanta för AFU. Datumet blir under vecka 48 och då åker jag och Carl-Anton ner och är med.

När det blev dags för kvällsmat hjälptes vi åt i köket. Lite ovanlig variant kanske med kräftor till förrätt (men vi hade ju ett paket kvar) och sedan Annelis patenterat goda köttfärslimpa med potatis och brunsås.

Nöjda satte vi oss framför fotbollen och fick se ett bra spelande Sverige vinna borta mot Rumänien med 55.000 på läktarna med 2-0. Första halvlek var riktigt bra och det var då de gjorde målen.

Sedan tog jag hand om tvätten och kom i säng före midnatt.

Kvällens förrätt.

 309 total views