Dagsarkiv: 20 november 2019

Jobb med UFO-Aktuellt och jobb på DN


Så snart jag kommit upp satte jag mig och jobbade vidare med UFO-Aktuellt nummer4. Nu med den artikel som Richard Svensson hade skickat in tillsammans med bilder för sin ”spalt” Kryptizkt. Som vanligt blir det fyra sidor där Richard själv bidrar ed egna illustrationer. Ni kan se en av dem här ovan och den föreställer en mystisk ”apa” som setts i Shropshire i England. Läs gärna artikeln när den kommer i årets sista nummer före jul.

Över huvud taget ser det ut att bli ett bra julnummer med mycket läsning. Så är ni inte redan prenumeranter på UFO-Aktuellt – klicka här så kan ni bli prenumeranter!

Nu hann jag inte mer än några sidor innan det blev dags för lunch. Blev som vanligt avbruten av ett samtal som tog en del av min tid då en man ringde och ville berätta hur han tittat igenom sina bilder från i somras och där hittat en bild med ett föremål som han inte kunde identifiera.

Jag bad mannen att skicka in sin rapport via vår sajt vilket han gjorde. Senare under kvällen kunde vår rapportcentral och jag själv konstatera att bilden föreställde en insekt. Det är inte ovanligt att ett föremål som av en observatör bedöms som okänt av UFO-Sveriges undersökare identifieras som känt.

På vägen till jobbet pratade jag en bra stund med UFO-Sveriges tidigare ordförande Bevan Berthelsen. Det var ett tag sedan jag ringde nu och det är viktigt att hålla kontakten med dem som har gjort UFO-Sverige till den väl fungerande organisation vi är i dag.

Pratade också en bra stund med Anders på AFU om hur vi ska kunna gå framåt när det gäller frivilliga och extratjänster som kan tillföra arkivet arbetskraft. Det finns en möjlighet att vi kan få extratjänster, som vi tidigare har haft, och det skulle betyda mycket.

Under kvällen blev det som vanligt mycket utrikesbevakning. Måltidsuppehåll på Lilla Asien och en del DN-mejl att ta hand om.

Åkte hem med en av mina vanliga chaufförer.

Hemma satte jag igång med UFO-Aktuellt igen eftersom jag vill ha klara ett antal sidor som Stefan kan läsa korr på i morgon. Vi ska ju ses för att spela badminton. Så vid 02.30 skrev jag ut ett gäng så att han har något att börja med.

I hallen stod också två paket som Markus hämtat ut åt mig. Dels ett från Safe Album med lite frimärksfickor och dels en banankartong med material från den nyligen avlidne ufologen vars dotter hörde av sig för några veckor sedan. Nu ska allt till AFU.

 347 total views,  1 views today