Intervjuar och intervjuad

I dag var vi handlingskraftiga.

Under dagen har jag intervjuat tre rätt olika personer. Två av dem hade kontaktat mig efter att ha sett TV4-serien och en hade jag fått tips om av en av tjejerna som vi intervjuade för serien när vi var i Hällefors.

Den förste var en man som hade upptäckt en kod som utomjordingarna lämnat efter sig genom historien men han pratade mest om ett rättsfall han var inblandad i. Efter en timme bad jag honom att skriva ned sina teorier (om koden – han hade läst min bok ”Koder, krypton…” som han tyckte var den bästa han läst) och även skicka mig det intyg som han sa sig ha när det gällde ett metallimplantat i huvudet.

Den andra var en äldre man, född 1941, som hade en intressant ufoobservation som inträffat 2014 eller 2015 där två röda klot efter varandra hade kommit på låg höjd för att sedan svänga 90 grader. Långsamt. Men också en ännu mera spännande observation från 1950 då han som nioåring blivit ”jagad” av två ljuscirklar som bildats på marken.

Den tredje var kanske den mest intressanta eftersom han hade sett ett grått luftskepp på låg höjd på väg mot Hällefors dagen före eller samma dag som den uppseendeväckande observationen gjordes över samhället den 15 oktober 1981. En observation i dagsljus och på nära håll. Mannen trodde att det var Goodyears luftskepp men det befann sig i Italien den månaden. Intressant eftersom den iakttagelsen styrker att det verkligen var ett luftskepp som sedan orsakade massobservationen på natten.

Jag har också ringt och grattat två födelsedagsfirare i dag, Peo Wärring i föreningen och vännen Ylva som jag och Anneli pratade med i högtalartelefon. Henne ska vi fira i morgon.

Var också ute och veckohandlade med Anneli en sväng efter lunch. Inte jättemycket den här gången.

Pratade också med ett av de bolag som förvaltar min pension och vars pengar jag ännu inte börjat ta ut. Nu bestämde jag mig för att börja göra det till sommaren.

Framåt eftermiddagen, när Anneli tagit bilen och vår kamrat EvaMia och kört till Uppsala för att gå på teater, fick jag fem frågor från min redaktör på Historiska brott & mysterier som alla handlade om TV4-serien. De kommer att publiceras så snart pressläggningen tillåter. Numret efter kommer att ha ett större reportage med en intervju med mig och Felix. Har också hjälpt tidningen Nära med flera bilder till deras kommande reportage om TV4-serien.

Men större delen av dagen har jag jobbat med UFO-Sveriges verksamhetsberättelse för 2023 vilket har föranlett sex samtal med andra i styrelsen innan jag skickade iväg den långa drapan till min vice ordförande Thomas för genomläsning.

Kvällen har fokus legat på att skriva mitt föredrag som jag ska hålla i Vallentuna kulturhus på söndag. Det blir ju helt andra saker än vad jag pratade om när jag invigde utställningen därför en månad sedan. Blev klar lagom till dess att Anneli kom tillbaka från teatern och nu får jag putsa lite på det under förmiddagen i morgon.

Har stuckit emellan med att svara på mejl och tanka ned en del filmer från Youtube som en man tipsat mig om. Och så pratade jag med en man som vill hjälpa UFO-Sverige och AFU med olika varor som vi kan sälja i våra butiker. Inte minst bra när det blir dags för AFU att öppna museum, tänker jag.

När jag och Anneli tankade insåg jag att vi i åtta fall av tio inte längre tankar på Ingo sedan de lade ned en mack som var nära oss, utan på CircleK. Så jag gick in i butiken och registrerade mitt kontokort och så var vi ”medlemmar” med rabatt. Ibland tar det tid innan poletten ramlar ned.

Efter att ha suttit en stund och prtat med Anneli om hennes kväll och jag berättade om min blev det en sista sväng vid datorn för att gå igenom Vallentunaföredraget. 23.30 var jag klar och då blev det sängen med ”1914”. Då hade Anneli redan hunnit somna med lampan på.

Loading