Dagsarkiv: 23 februari 2020

Klar med bok och UFO-Aktuellt


I dag blev jag klar med all layout och redigering av nästa nummer av UFO-Aktuellt, alltså årets första utgåva. Så nu har Stefan fått alla sidor även om det fortfarande saknas två bilder som jag hoppas få på måndag. Fick skriva en recension till då den sista pusselbiten som skulle ha lämnats till mig i går inte kom.

Läste också ut den nya Bibliotekstjänstboken ”Första hösten – Röd skymning” men hann inte skriva recension innan jag gick till jobbet. Rappt skriven bok förresten.

Dagen på jobbet blev hektisk och jag satt och skrev under hela min arbetstid så när som på den matrast som jag och några kollegor tog på Wang Sushi efter 19. Då satt en 20-bitars sushi fint (fast de har inte just det antalet utan jag fick istället ta två 10-bitars).

Annars fick jag börja med att intervjua åklagaren i Wilma-mordet i Uddevalla och skriva en artikel om det åtal som väntar i april och direkt efter det började jag fila på en artikel om Mike Hughes, ni vet mannen som med en hemmabygd raket skulle bevisa att jorden var platt. Nu gick det inte så bra för Mike Hughes. Raketen kraschade efter 18 sekunder och han omkom. Ni kan se en skärmdump från kraschen på bilden här ovan och själva video hittar ni här.

Men mitt i skrivandet kom nyheten att Södersjukhuset gått i stabsläge och jag fick ringa och intervjua läkare och patienter plus sjukhusets vd om detta. (Mellan ringandet skrev jag klart om raketmannen). Det blev en lång och bister artikel om hur dåligt Stockholms sjukvård kan fungera, en för nätet och en annan versin för papperstidningen.

Och när den var kvar gick Expressen ut med nyheten att tidigare okända dokument visade att drottning Silvias pappa, Walther Sommerlath, hade hjälpt tyska motståndsmän att fly från Nazityskland 1944. Jag jagade rätt på den forskare som undersökt dokumenten och fick till slut även tag på mannen som hittat dem trots att han inte stod listad med nummer. Fick en bra intervju även med honom.

Det blev en lång artikel som tog tre timmar att skriva. Sedan blev det skrivande ända in i kaklet, jag hade så mycket att göra under dagen att jag aldrig hann ringa till Anneli som kom tillbaka från Mariestad i dag.

Hem efter 01 och satte mig vid datorn direkt efter det att jag hängt av mig för att skriva BTJ-recensionen och skicka in den. Tog en macka och sedan i säng efter 02.

 241 total views