Dagsarkiv: 25 februari 2020

Mycket på kort tid – och Mello!


Startade dagen vid datorn och telefonen men sedan blev det raka vägen till Komethallen för en holmgång med Stefan. Vi var lite oroliga för att det skulle vara fullt på alla banor, sportlov, men det visade sig att det var lugnt och först efter en stund började det fyllas på.

Jag inledde lika illa som senast med 5–15 och hade inte mycket spel att visa upp men repade mig och vann andra set med 15–13 och sista med 15–11. Det var ett antal rysansvärda nätrullare från båda sidor och även om jag inte känner mig särskilt stolt över mitt spel var det roligt att rusa runt ett tag.

Sedan hem för lunch med Markus. Rester i form av wok.

På vägen in till jobbet läste jag i Johan Theorins ”Blodläge” och hann till sidan 112. Jag börjar bli lite såld på Johans sätt att skriva och börjar få ett få ett förhållande till de öländska karaktärerna.

Hade också hunnit prata en god stund med Anders som är ordförande i klubbstyrelsen om några aktuella frågor.

När jag kom till jobbet hände allt på några timmar:

Först hade jag ett kort möte med en person i DN-ledningen i en skyddsombudsfråga som nu ser ut att få sin lösning och därmed skapa en bättre arbetsmiljö för mina arbetskamrater.

Så snart jag var klar med den högg jag min arbetskamrat Amanda som testar ett nytt system som vi skyddsombud håller ett öga på. Det gick på tio minuter.

Sedan bjöds det på fettisdagsbullar!

Och därefter fick jag i uppgift att försöka nå fram till Angela Gui för att få en kommentar om domen mot hennes pappa. Jag mejlade två adresser som jag hittade, ringde en person som jag vet har kontakt med henne och lämnade ett röstmeddelande på hennes telefon och ett sms den vägen. Men hon är inte särskilt lätt att få att kommentera.

Sedan kom en person i redaktionsledningen fram och bjöd in mig att testa ett nytt redskap som vi ska använda i livearbetet. Det blir på måndag.

Klockan 15, då hade jag varit på jobbet i 45 minuter, hade vi veckomöte och där höll jag en liten uppdatering om en del fackliga och arbetsmiljömässiga frågor.

Direkt efter mötet kom Hanna Fahl och överraskade mig med att fråga om jag vill jobba med Melodifestivalfinalen och åka till Rotterdam för Eurovision. Och då var det bråttom att ringa SVT för tt få en plats på Friends (det fick jag trots att det var alldeles för sent egentligen) och fylla i min ansökan om ackreditering till ESC-finalen (som går ut på fredagen). Ringde Markus som fixade fram mitt passnummer så att jag skulle få med alla uppgifter.

Strax efter 17 såg vi att Kinas ambassadör i Sverige hade kommenterat Gui Minhai-fallet på ett anmärkningsvärt sätt så jag skrev och ringde för att få ihop en bra artikel.

Så långt var klockan bara 17.15. Turligt nog blev det lite lugnare framåt kvällen.

Artikeln om platta jorden-mannen som störtade mot sin död som jag skrev i går har nu lästs av 290.000 personer. En otrolig siffra. Har ni inte läst den och har tillgång till DN så finns den här.

I dag ”snöade” det i tre minuter medan jag väntade på bussen. Gick inte ens att fotografera.

I går hade jag och Björn förbeställt raggmunk med fläsk på Rosa och vi fick två jätteportioner som var nära att däcka oss. Mycket gott!

Sedan rullade kvällen på med corona och Trump och en hel del annat. Hann också svara på en enkät om källkritik från en elev på JMK här i Stockholm. Kanske en blivande journalist alltså. Jag svarar alltid på sådana mejl.

Sedan var det bara att köra ända in i kaklet och åka hem vid 01 där jag avslutade dagen med att läsa vidare i ”Blodläge”.

Semlor på jobbet.

 234 total views