Dagsarkiv: 28 februari 2020

Lite av varje-dag och Venus


En lite av varje-dag blev det då jag gick igenom en låda med tidningar som Roger Ersson skickat med från Nyköping i jakt på artiklar som jag vill spara. Och jag hittade en del om parapsykologi och en del om rymden som är värda att hamna i mitt arkiv.

I går klippte jag ur en av de tidigaste artiklarna om Bermudatriangeln som faktiskt inte ens nämner denna mytiska (och påhittade) triangel vid namn men väl de Avengerplan som försvann där i december 1945. Tidigare hade jag bara en kopia så det var perfekt att få tag på originalet.

Så jag satte mig och klistrade in ett gäng artiklar för att sedan sortera in dem i pärmar så att jag ska kunna hitta det jag letar efter.

Jag har också ägnat någon timma åt att förbereda mig inför Mellofinalen nästa lördag. Dels genom att läsa på och dels genom att ringa SVT så att jag får en plats på fredagens genrep. Då brukar jag dessutom alltid ta bilder. Men viktigast är ju att få höra låtarna live.

Om ni undrar över filmen här ovan så är det vår vän Venus igen. Eftersom jag får så många frågor om vad det är som lyser så starkt på himlen just nu så är det lika bra att tjata på om den. Det kommer alltid nya personer som inte har sett planeten förut eller som råkat få lite klart väder helt plötsligt.

Sedan har jag hjälpt Barometern i Kalmar med lite mer fakta inför deras stora artikel om AFU plus Jörgen som var här i går och som ville ha några dokument skannade. Det blir rätt mycket kontorsjobb under en vanlig dag.

Tog också tag i att hjälpa en man i Luleå som filmat något han inte förstod vad det var som flög över staden. Men det var inte särskilt svårt att visa att det rörde sig om ett vanligt trafikflygplan på väg från London till Rovaniemi. Man upphör aldrig att förvånas över att folk inte kan förstå hur ett flygplan med kstrimma ser ut.

Ringde också till Eniro och prutade på det kommande årets kostnader för UFO-Sveriges annons där. Tydligen hade 480 personer sökt oss den vägen under det gångna året och även om Eniro inte är viktigt för oss så tycker jag att det är bra att vi ändå finns kvar där. Vi är trots allt en förening som vill ha kontakt med folk.

Var i väg en sväng för att handla i Jakobsbergs centrum och stannade till på Bokhörnan för att kika. De känner väl igen mig numera och vet vad jag vill ha. Hittade ett par vinylskivor som jag ville ha, bland annat ELO, Roxy Music och Nils Lofgren, plus några böcker om mystik och myter som jag inhandlade till AFU.

När Anneli kom hem lagade vi mat tillsammans. Torsk i ugnen med potatismos och en sås med räkor. Riktigt bra! Sedan såg vi på finalen på ”På spåret” där det var svårt att veta vilket lag man skulle hålla på då jag känner såväl Johar som Parisa. Nu vann parisas lag i en final med mycket hög kvalitet och det var imponerande att lyssna till dem.

Innan kvällen var slut svarade jag på några mejl bland annat från vännen Tom Callen som har många likartade intressen som jag har. Nu gäller det bara att hinna ses någon gång också.

I säng med en bok före 23.

 190 total views