Dagsarkiv: 04 september 2020

På jobbet igen (ja, i dag träffade jag rätt!)

Trump är mitt kvällssällskap igen.

Så var det dags att avsluta semestern på riktigt. Efter mitt lilla provjobbande i onsdags (ni som läser min blogg vet vad jag talar om) så var det dags att logga in på riktigt och börja producera texter för DN igen efter en lång semester. Och så blev Donald Trump mitt sällskap igen!

Dagen började dock på hemmafronten med lite mer bokskrivande där jag nu har fått ihop 610.462 texten och stuvat om lite så att antalet kapitel är 25. Jag ser hela tiden över längden på kapitlen så att de inte ska bli för långa.

Jag har också fortsatt att redigera UFO-Aktuellt och det går långsamt framåt. Även om fokus alltså låg på boken i dag, eftersom jag inte hade några nya artiklar att ta hand om just nu, så vill jag få klart UFO-Aktuellt så snart det går.

Och jag blev glatt överraskad när min författarkollega och vän Johan Theorin erbjöd sig att skriva en kortare artikel om en egen observation till det kommande numret. Jag tackade givetvis ja med vändande mejl och Johan producerade en utmärkt text under lunchen någon timma senare. Så där fick jag ännu en sida klar.

Det var roligt att komma tillbaka och träffa arbetskamraterna, samma lilla skara som när jag gick på semester i juli. Många jobbar alltså fortfarande hemma.

Det blev en hel del gjort under kvällen med flera artiklar för papper och nät, TT-kredd och ett par flashar från DN.se. Intervjuade Nyamko Sabuni och skrev om att Sara Danius arkiv ska doneras till KB plus att jag höll liven igång.

Hoisinankan!

Och så fick jag åter chansen att äta Hoisinanka från Lilla Asien. Ett trevligt återseende! Nästan lika trevligt som Trump 🙂

Nå, jag hade en bra uppvärmningskväll med lagom mycket att göra.

Fick ett trevligt mejl från en av mina läsare, eller snarare lyssnare. Fredrik skrev långt och vänligt och tackade för det han kallade ”fantastisk lyssning” men roligast var ändå att han noterade att jag i hans ögon fångade en del av samhället som pågår utan att någon egentligen bryr sig.

Och så är det kanske. Genom att berätta om de ovanliga upplevelserna så lyfter jag fram en del av verkligheten som inte så många vare sig har koll på eller behöver fundera över i sin vardag. Och det är ju detta jag vill synliggöra.

Klockan 01 klämtade klockan och jag gick ner till taxin för att åka hem och jobba en stund med UFO-Aktuellt. Och det visade sig att det var en gammal bekant vid ratten, Johan som jag inte har åkt med på långt över ett år. Kul!

Klockan 02.30 var jag klar med tidningen och lite annat.

 119 total views,  1 views today