Dagsarkiv: 09 september 2020

Fin donation från Rick Hilberg

I dag anlände ett drygt fem kilo tungt paket från Rick Hilberg i Ohio. Fullt med tidskrifter och monografier som han själv legat bakom under sina många år som ufolog, ända sedan 60-talet.

Här fanns följande tidskrifter:
Weirdology (1999–2011), 25–27, 29–70.
Flying Saucer Digest (1999–2018), 147–221.
UFO Magazine News Bulletin (1973–1979), Vol 1, 1–4, Vol 2, 1–4, Vol 3, 1 samt issue 10–19 vilket ska vara alla så vitt jag förstår.
UFO Magazine (1964–1970), Vol 2, 1–2, 4, Vol 3, 1–4, Vol 4, 1–12, Vol 5, 1–4, Vol 6, 1–2.

Dessutom 24 monografier skrivna av Rick Hilberg själv och två skrivna av Allan J. Manak.

Innan dagen kom så långt hade jag jobbat klart mitt föredrag som jag höll klockan 17 i dag. Jag gjorde det för ett företag i Göteborg som skulle ha en kick-off och det gjordes via Zoom. 45 minuter skulle det bli och sedan en kvart frågestund innan åhörarna skulle göra roligare saker än att lyssna på mig.

Här är jag i berättartagen medan gruppen lyssnade på plats i en lokal i Göteborg medan en satt hemma och hängde med i mobilen.

Jag är alltid lite orolig för att tekniken inte ska vara med mig, att växlandet mellan power pointen och en bild på mig ska strula eller att filmer och ljud ska trilskas. Men allt gick klockrent och jag drog bara över fem minuter.

Temat var AFU, UFO-Sverige och en del svenska ufofall plus lite Pentagon och sist spökraketerna. Mycket uppskattat från åhörarna som skrattade på rätt ställen också.

I morgon åker jag till Linköping och håller föredrag där, liknande teman men andra exempel i flera fall och längre.

Under eftermiddagen fick jag ett tips från en källa jag har om att det fanns en utredning gjord av UD när det gällde den tidigare Kinaambasadören Anna Lindstedt. Jag läste den och skrev till en bit i en artikel som redan låg ute på DN.se. Tipset var bra då den gav en fördjupning av artikeln.

Och så fick jag Anders Liljegrens recension av Norrköpingsbon Mikael Carlsons bok ”Förbjudna stigar” där såväl AFU som UFO-Sverige finns med på ett hörn. En roman alltså men med tungt ufotema. Anders gillade boken som han kallade en bladvändare. Hela recensionen kan ni läsa i UFO-Aktuellt nummer 3 när jag väl blir klar med den.

Det har regnat till och från under eftermiddagen och kvällen men jag har som vanligt hållit mig ganska mycket inne. Anneli och Markus däremot har varit ute och veckohandlat. När de kom hem hade de med sig rostbiff och potatissallad som vi kryddade lite extra med kapris och svartpeppar, det behövs nästan alltid. Och så delade vi på en god Anosteké Saison från Frankrike.

Softade i soffan med ett avsnitt ”Morden i Midsomer” innan det blev lite jobb framför datorn igen, nu för att förbereda morgondagens föredrag. Ska förresten mellanlanda på AFU på vägen ner också.

Pratade med Johan Gustavsson om en film vi fått in under dagen och ingen av oss blev särskilt mycket klokare efter att ha sett den. Mycket suddiga och små prickar på långt håll. Tog också ett prat med Tobias som hjälper till med illustrationer till nästa UA.

Och så ringde Göte Andersson, ni vet han med Psi-spåret, eftersom han hört att vi tagit hand om Nils-Olof Jacobsons efterlämnade arkiv. Vi hade ett långt och trevligt samtal. Göte och Nils-Olof hade kontakt under många år och Nils-Olof undersökte fenomenet tillsammans med Jens Tellefsen och skrev en rapport om sina fynd.

I korthet handlar det om att kunna spåra människors tankelinjer när någon tänker på ett givet föremål. Som i ett fall som Göte berättade för mig där man hittat en drunknad hund genom att följa mattes tankar från olika positioner, alltså genom triangulering.

Spännande givetvis och självklart har det hela kritiserats. Vill ni läsa om det hela så finns det en bok som är lite svår att få tag på numera. Parthenon verkar också ha slut på den men det kan nog komma in något antikvariskt exemplar efter hand.

Men efter att ha packat inför morgondagen, tagit ned tvätt och skrivit lite på Facebook var det dags att sova före 01.

 161 total views