Dagsarkiv: 22 september 2020

Rolf Gohs begravs

Coronaglest i bänkarna.

I dag begravdes min vän serietecknaren Rolf Gohs i Heliga korsets kapell på Skogskyrkogården. Vi var en liten skara på omkring 25 personer som satt utspridda i bänkarna för att ta farväl av Rolf.

För många är han känd som Fantomtecknaren men för oss ufointresserade även för den intressanta observation han gjorde 1970. Och Rolf var mycket intresserad av det okända, något han ofta pratade om.

En krans från Fantomen.

Med var bland andra han tidigare redaktör på Fantomen Ulf Granberg, Fredde Granbergs pappa, och Peter Sparring på Cobolt förlag som jag känner sedan tidigare. Cobolt ger ju bland annat ut Tintin i Sverige.

Längst fram stod en krans med texten: ”Rolf, du lämnar ett stort tomrum efter dig på den svenska konst- och seriescenen. Med saknad, din vän Fantomen.”

Själv hade jag tagit på mig min Fantomenslips som jag en gång fått av Sven Andersson i Falköping, även han borta sedan ett par år.

Begravningar är givetvis inga muntra tillställningar men de minnen vi hann prata om före och efter ceremonin var i alla fall ljusa och positiva. Rolf var en gudabenådad tecknare men också en väldigt trevlig person.

Annars började min dag tidigt med bokande av tid på Barkarby vårdcentral för att få remiss för min näsa. Och det tog läkaren mindre än fem minuter att konstatera att nästa besök blir på Danderyd. Bra.

Fick nya frimärksfickor på posten i dag som jag kunde plocka upp hos Skälby livs på vägen hem från vårdcentralen. Så nu har jag inte längre en massa helsaker liggande utan allt sitter i album.

Jag och Anneli åkte och veckohandlade och sedan lagade vi lasagne. Alltid gott! Klockan 20 var det EM-kval för Sveriges fotbollsdamer och det blev en dyster tillställning rent spelmässigt. Mycket petande på bollen och många misstag och vi får vara glada att det blev 1–1 mot Island borta till slut. Märkligast av allt var att den svenska målvakten på en direkt fråga om alla misstagen i försvaret sa att hon minsann inte hade märkt något.

I säng före 23 till och med för att hinna läsa lite. Tillhör inte vanligheterna.

 123 total views,  1 views today