Dagsarkiv: 24 september 2020

Sen uforapport

God sushi!

I dag har jag varit ensam hemma eftersom Anneli är på kick-off med jobbet och blir borta över natten. Så när jag gick upp fixade jag ett par mackor, tog ned tvätten och sedan satte jag mig vid datorn en stund.

Fick ett erbjudande om att köpa ett antal ufobilder av en säljare och när jag undersökte dem lite noggrannare visade det sig att de med största sannolikhet redan var köpta av mig! Lång och krånglig historia som jag inte orkar gå in på här men istället för att betala en nätt summa pengar för dem fick jag bilderna gratis efter några mejl och ett telefonsamtal.

Har också ägnat en del tid åt att mejla och ringa för att förbereda kvällens arbete på DN. För i kväll har jag och Mia arbetat med två gemensamma artiklar med coronavinkel. Till slut blev det tre och alla kommer att publiceras under fredagen.

Pratade en stund med Anders Tegnell och med en dansk pressmänniska som meddelade att det inte fanns någon att prata med i Danmark om läger där just nu.

På vägen in till jobbet fortsatte jag läsa ”Bibliotekarien i Auschwitz” av Antonio Iturbe som jag smygstartade med redan i går natt. Den bådar gott. Boken bygger på en verklig persons levnadsöde och är engagerande och välskriven. Nazisterna tillät inga böcker i lägren, hittade man en bok slutade det med hårda bestraffningar, inte sällan med döden.

Historien bygger på ett verkligt öde och kvinnan som är bokens bibliotekarie har skrivit ett kort förord.

Väl på jobbet blev det alltså mycket corona. Jag intervjuade generaldirektören för den finländska smittskyddsmyndigheten, som jag talat med förut, och det blev en längre artikel på nätet och en kortare i papperstidningen.

Jag jobbade också med en del skyddsarbetde för att se till att arbetsplatsen blir så coronasäker som möjlig.

Kvällens mat för utgöra topp på den här bloggen eftersom jag, Åke och Gustav gick till Wang Sushi och åt deras goda sushi. Den kan jag rekommendera till alla som gillar sushi. Vi åt på plats eftersom det aldrig är några som äter där, i princip allt handlar om hämtmat. Så även i dag.

Strax före 01 ringde en kille och berättade hur han vid 14.30-tiden i dag sett en lysande spiralblixt nära stationen i Kungsör. Vi pratade en god stund men jag blev inte riktigt klok på vad han sett. Tyvärr hade han druckit några öl men var hyfsat redig men lätt repetitiv som folk kan bli då.

Åkte hem efter 01. Som sista man, precis som vanligt.

Hemma tog jag hand om tvätt och en del annat och var inte i säng förrän 03.

 158 total views,  1 views today