Dagsarkiv: 18 oktober 2020

Bokskrivande och Anneli jobbar i trädgården

Anneli jobbade på i trädgården.

Vaknade alldeles för tidigt men det gjorde att jag hann sitta vid datorn lite extra länge i dag. För nu har det varit fortsatt fokus på bokskrivandet och det blev rätt många timmar till slut. Börjar få ordning på en del problematiska kapitel och det har varit riktigt roligt att skriva i dag.

Redan innan jag lämnade sängen hjälpte jag en kvinna på Facebook som hade fotograferat ett ljusfenomen som hon inte förstod sig på. I det här fallet var det planeten Mars som hon hade fångat.

Mars och Venus är två fina objekt för den som är nyfiken på stjärnhimlen just nu. Mars syns hela natten medan Venus går upp framåt morgonulan innan planeten dränks av solens ljus.

Framåt lunch lagade jag och Anneli raggmunk med bacon (fläsket var tyvärr slut) och efter det gav hon sig ut i trädgården medan jag höll mig inne. Anneli har verkligen varit aktiv i dag med många timmar i trädgården, strykning och så matlagning.

Men jag hann med en del annat jag också:

• Ett långt telefonsamtal med en man som sett en rad olika fenomen och som redan hunnit prata med Rapportcentralen också. Men han vill gärna prata också med mig.

• En tur till återvinningen tillsammans med Anneli för at dumpa lite skräp. Kön var mycket lååång! Men trots det gick det hyfsat snabbt.

• Ett samtal med Mikael i Sundsvall som tipsade mig om en ny bok som jag känner att jag måste skaffa. Det är Alexander Bygdéns ”Spökindustrin – En bluffmakares bekännelser” som är en wallraffande resa in i seansernas tveksamma värld. (Jag beställde den via Adlibris senare på kvällen.)

• Ett långt samtal med Kicki Linna som fyller år i dag! Kicki är en tidigare arbetskamrat på Norrbottens-Kuriren som nu har bestämt sig för att gå i pension. Vi hann prata om mycket och när hon skickade bilder på den decimeterdjupa snö som fallit över Luleå i dag så kontrade jag med bilden på Anneli här ovan. Sverige är avlångt!

• Ringde vännen Stefan i Mariestad som var snäll och åkte till Raili för att hjälpa henne med en trasslande fjärrkontroll till teven. När han ändå var där ringde han upp oss på Facetime så att vi kunde prata och vinka till Raili. Bra service rakt igenom!

• Ringde upp en dam i Solna och bestämde tid för att hämta tolv kassar böcker där i morgon.

• Ringde Anders på AFU om en del praktiska detaljer då vi ska ses på tisdag. Anders berättade då att han varit och tittat på ännu en möjlig lokal som ligger alldeles i närheten av huvudkontoret. Ännu är inget bestämt men visst behöver vi större utrymme.

Ernsts dödsannons.

I dag var Ernst Linders dödsannons med i Svenska Dagbladet och som en skänk från ovan hade SvD valt att just i dag skicka ut en gratistidning som reklam för sig till en massa hushåll. Även vårt. Begravningen dröjer en tid man i veckan ska jag träffa Ann och prästen för att berätta om Ernsts liv som ufointresserad. Ernst var nyfiken in i det sista och mycket aktiv inom ufoområdet redan på 1960-talet. Detta är ju något som måste komma fram i prästens tal vid kistan.

Jag och Anneli tog också en sväng till återvinningen för att kasta en del skräp och hamnade i en kö som sträckte sig nästan ut till vägen. Men, det gick faktiskt ganska fort och vi kunde fortsätta till Plantagen där vi köpte täckbark och lite annat till landet.

Men mesta tiden har alltså gått ill boken och i dag har fokus varit stoftnedfall, regn och svarta dagar. Jag har läst en massa och skrivet nästan lika mycket och återigen är Newspaperarchives-sajten en guldgruva där jag inte bara hittar spännande uppgifter utan också kan verifiera sådant jag redan har.

Efter att Markus och Anneli lagat en riktigt god lammgryta med ris softade vi en stund i soffan till ett avsnitt ”Morden i Midsomer” som vi både sett förut men lyckats glömma nog mycket av för att ändå kunna ha glädje av. I reklamapuserna läste jag i ”Perfektionisterna” för att slippa ödsla tid på dem.

Framåt 01 var jag klar för i dag.

 90 total views