Dagsarkiv: 08 januari 2021

Ledig och bilen klar från service

Matlagningsdags i köket.

I dag lämnade Anneli bilen på service medan jag fortfarande sov och när jag vaknade var den nästan klar. Men som vanligt var det problem med varningssensorerna som kollar lufttrycket i däcken. De är biltillverkarnas och verkstädernas nya mjölkko eftersom sensorerna ofta sägs gå sönder och lamporna inte går att släcka på ett enkelt sätt utan att betala hundratals kronor till verkstaden.

Sådant gör mig rätt trött men nu är en sensor bytt och lamporna släckta vilket kostade tusen kronor.

När bilen var hämtad (av Anneli som tog den långa vandringen till Motordepån) och lunchen intagen åkte jag och Anneli ut för att handla på Coop i Jakobsbergs centrum. Vi köpte också några flaskor vin på Bolaget och kunde konstatera att det var mycket glest med folk över allt. Och de som var där höll sina avstånd.

Har tagit det ganska lugnt i dag, pysslat med frimärkena och lagat mat tillsammans med Anneli och Markus. Kalvschnitzel med rotsaker i ugn blev det och det tog en stund att laga. Ni kan se en del av arbetsprocessen högst upp och resultatet längst ned. Och det blev suveränt gott! Inte minst såsen som spetsades med en hel pressad citron vilket gjorde den härligt syrlig.

Ufomässigt har jag varit ute lite i vår Facebookgrupp och så mejlat en del med en ufologkamrat i Kanada som jag hoppas ska hjälpa oss att rädda ett arkiv därifrån. Vi får se. Det finns fler som är intresserade men jag hoppas att något av det kan hamna på AFU till slut eftersom det finns många godbitar där.

Eftersom det är fredag tittade jag och Anneli på ”På spåret” som hade ett rätt svagt par i båda burarna i dag. Vi fick ihop 35 poäng och var så pass snabba på flera frågor att vi fick trestjärniga belöningar i appen. Särskilt kul var det att höra Meat Loafs låt från ”Rocky horror picture show” (den tog jag på fem sekunder) som blev riktigt bra när The Hellacopters spelade den studion.

Jag såg pjäsen i San Francisco för 40 år sedan och har sett filmen ett antal gånger. Har ni missat den och gillar udda rullar med riktigt bra rockmusik, leta upp den och titta!

När vi ändå var kvar i soffan tittade vi på ett avsnitt ”Morden i Midsomer” (som vi sett förut) och sedan var det datordags och läsdags.

Och i morgon är det helg på riktigt men jag måste jobba en stund då också.

Det färdiga resultatet.

 170 total views,  1 views today