Dagsarkiv: 23 januari 2021

USA-afton med Ylva och Niklas som bonusgäster

Här börjar det bli klart.

I dag sken faktiskt solen vilket är värt att notera denna dystra vinter och snön är nästan helt borta nu. Men en sak är säker – det kommer att snöa igen även här i Stockholmstrakten. Vi är faktiskt inte ens framme i februari.

Under förmiddagen hjälpte jag Anneli en smula med ”Melodikrysset” (russin kunde jag) och sedan hängde jag med Markus när han skulle åka och hämta Ylva och Niklas. Passade bra att åka med då jag hade ett ärende på DN som jag var tvungen att fixa trots att jag ju har semester ett tag till.

Upphämtningen av de sedvanliga gästerna syftade till att vi skulle kunna hålla USA-afton här hemma. Lite för att fira att Trumpen nu har lämnat Vita huset men mest för att vi kände för att äta clam chowder igen. Senast vi gjorde det var i San Francisco för några år sedan.

Och vi gjorde huvudrätten verkligen från grunden! Men också en förrätt i form av en räkröra i rågcrispskålar. Det tog en stund att hacka potatis, vitlök och annat och att koka blåmusslor och pilgrimsmusslor och medan vi väntade drack vi en drink. Innan dess hade Niklas fått låna bilen till Ikea för att handla lite saker till sig. Långa köer utanför och kontrollerade insläpp. När han väl kom in var det väldigt glest med folk men sedan blev det en lång och utspridd kö till kassan, så det tog sin tid berättade han när han kom tillbaka.

En drink före maten.

Och vi gjorde mat så att det räckte att bli mätta på. Gott blev det också. Till maten drack vi amerikansk eller amerikanskinspirerade öl, antingen Poppels, Brooklyn eller också Lagunitas.

Gott blev det.

När vi ätit och pratat plockade jag fram en bunt svartvita bilder från min och Annelis resa till östra USA 1987, en resa vi gjorde tillsammans med Per Bäckström och Rolf Nilsén på Norrbottens-Kuriren. Vi hyrde bil och körde från Manhattan till Berlin och sedan till Boston, Cape Cod, Niagarafallen och Bangor där jag och Anneli förlovade oss på puben The Whig and Courier.

Många fina minnen där.

Nu har vi bänkat oss.

Som efterrätt blev det dubbla kakor! En Key lime pie som Ylva bakat och så vår Red velvet cake som Anneli och Markus gjorde i går. Båda var fantastiskt goda! Till dem drack vi ett dessertvin medan vi tittade på filmen om Helan och Halvan som var hjärteknipande.

En mycket lyckad kväll!

Värt att nämna är att damerna tog en riktig långpromenad på 11.000 steg mellan lunch och middag. Klokt.

På ufofronten var det lugnt. Jag mejlade med en tjej som hörde av sig och ville berätta en observation hon gjort och vi ska pratas vid lite senare i veckan. Sedan fick jag några kartor som Tobias gjort och som ska användas för att kunna visa vilka undersökningar vi har gjort när det gäller ett fall i Botkyrka som vi jobbat med några dagar.

Tittade också igenom Anders Berglunds power point som han ska ha när han håller sitt Zoomföredrag i morgon. Glöm inte det!

I säng före 01, fortfarande mätt.

Pojkarna.

 132 total views