Dagsarkiv: 7 oktober 2021

Sista rycket innan kursen

Köksbordet blev en arbetsplats i dag.

Har ägnat också större delen av den här dagen åt att jobba fram mina föredrag till kursen, det är inte mycket här i världen som gör sig självt. Sammanlagt blir vi 45 personer och i dag fick vi göra en nöduttryckning då en av deltagarna blivit sjuk med en häftig förkylning. Men vi hittade snabbt en ersättare så nu är vi fulltagliga igen.

45 är max vad vi tar emot i år men intresset är betydligt större än så. Vi hade säkert kunnat ta emot 65 om vi hade velat. Men vi vill inte att det ska bli för trångt utan att folk ska känna sig trygga, dessutom har vi krävt att alla som kommer ska ha tagit två sprutor vaccin.

Vår kurs är unik eftersom den ger deltagarna de redskap som krävs för att undersöka uforapporter. Vilket inte är så lätt. Det finns gott om fåtöljundersökare som aldrig sett ett ögonvittne på riktigt men som tror sig ha svaren på det mesta. Eller också tycker de att det är roligare att mystifiera, och även då är det enklast att inte ha träffat någon observatör och vänt på stenarna för att försöka hitta en förklaring.

Nu får deltagarna en varierad utbildning. Dels får de lära sig vilka möjliga misstolkningar som man kan göra och dels ägnar vi en bra stund åt vittnespsykologi. Men vi berättar också om olösta fall som kittlar både vår nyfikenhet och den som lyssnars.

Jag tror inte att det finns någon grupp i världen som har den kvalitet som vi håller på våra kurser och heller inte de låga priser som vi erbjuder. För det ska verkligen vara möjligt för alla att kunna ta sig dit.

Hann prata med flera av deltagarna under dagen och alla ser fram emot att ses. Själv tar jag med mig tre personer i min bil på vägen ner i morgon.

Vid 16-tiden passade jag på att klippa mig, något jag inte gjort på ett och ett halvt år. Anneli har fått sköta den saken. Nu blev det gjort av en frisör och det kändes bra. Efteråt gick jag och Anneli en sväng på Myrorna – hittade en skiva och en bok – och sedan handlade vi lite för kvällen. För väl hemma gjorde vi stuvade makaroner med stekt falukorv. Smarrigt!

Sedan blev det lite mera jobb framför datorn, lite teve, och så ännu mera jobb. Satte mig i köket med en av mina bärbara och jobbade på fram till midnatt, understödd av ett glas Bollnäsfil och en hård macka med ost. Inte illa!

Sedan blev det sängen med en bok.

Loading