Dagsarkiv: 16 oktober 2021

Sala hela dagen

Hela gänget i kväll.

I dag har jag och Anneli varit i Sala hela dagen, inte så långt från Järfälla som man skulle kunna tro eftersom det bara är 130 kilometer. Och här sken solen på oss och vi har umgåtts med Mats och Irene, Gunnar och Janeth och Håkan och Margareta.

Efter att ha träffats hos Mats och Irene körds vi till Irenes massagesalong och tittade och sedan rakt över gatan till antikvariat Gläntan där Håkan och Maggan anslöt. Jag hade med en kase med böcker som jag efter en stuns rundvandring bytte mot ett antal böcker som jag ville köpa, mest till AFU. Men också en gammal stjärnkarta från1898 som visade sig ha tillhört Håkans farbror!

Jag kan verkligen rekommendera Gläntan och dess ägare Nina Nilsson. Bra ordning och välsorterat. Vi var nog där en timme innan vi gick till gallerian vid torget för att äta lunch, och på vägen stannade vi till och tittade på Maggans lägenhet. Hon bor verkligen trevligt och fint.

Lunchen blev sushi på Tizo Sushi som var riktigt slöa med serveringen så vi blev kvar där ett tag men vid 14.30 var vi på plats vid Aguélimuseet där vi ägnade första halvtimmen åt att titta på 200 bilder av konstverk signerade Kristina Eriksson som var riktigt bra. Innan vi gick fick jag och Anneli ett litet verk signerat av henne. Och Mats träffade givetvis någon han kände där, kvinnan som jobbade som curator, han verkar känna halva Sala.

Själva Aguélimuseet var också roligt att se men lite för mycket landskap för att vara i min smak. Porträtten var däremot spännande.

Klockan 16 var vi iväg igen, då stängde museet, och jag och Anneli checkade in på vårt hotell, Hotell Tinget, där vi softade en stund på rummet innan vi gick tillbaka till Mats där hela gänget hade samlats. Anneli hade tagit med en flaska champagne som vi bjöd på medan vi satt och pratade.

Klockan 19 avslutade vi kvällen på restaurang Stora Torget som låg just på samma torg. Medan vi åt en trerätters pratade vi både minnen och framåt och fick en riktigt bra kväll. Anneli åt en halloumiförrätt och jag en räk- och kräfttoast. Till efterrätt blev det crème brûlée med glass för oss båda men huvudrätten där skilde vi oss åt då Anneli tog en gösfilé och jag en tournedos. Och där var jag tydlig med att den skulle vara ”blue” vilket servitrisen verkade fatta då hon frågade om den skulle vara nästan levande.

Men så enkelt är det sällan när jag beställer blodiga köttbitar. Min kom in medium rare och jag fick skicka ut den. Andra försöket gick bättre och då blev den perfekt.

Eftersom Mats och Gunnar givetvis kände ägaren så kom denne in efteråt och pratade med oss. En trevlig man som vi gärna gynnar igen.

Strax efter 21 vandrade vi skilda vägar hemåt. Det blev ”Bohemian Rhapsody” på TV4 innan vi släckte framåt 01. Då hade jag hjälpt jobbet med lite norrskenstips också, för nu verkar det vara en del kraftfulla norrsken på gång även för oss lite längre söderut.

Sedan var det lite svårt att sova eftersom det var smällvarmt i rummet och temperaturen inte gick att ändra på men framåt 03 tror jag att jag slocknade till sist.

Gunnar och Mats på UFO-Sveriges kansli.
Nina Nilsson som driver antikvariat Gläntan.
Håkan och Mats på Gläntan.
Utanför Ivan Aguéli-museet.
Anneli och Margareta beundrar konsten.
Konstnären Kristina Eriksson.

Loading