Dagsarkiv: 20 oktober 2021

Flera uforapporter och badminton

Om vi börjar från början så vaknade jag tidigt och läste ett sms från vännen Christer i Hjo som jag känt i ufosammanhang sedan mitten av 70-talet. Vi fortsatte en diskussion som vi började i går och som rörde en iakttagelse han hade gjort under tisdagen. Nu kom vi i alla fall fram till att det var ett flygplan på väg mot Finland.

Nästa samtal gick till Bengt i Hortlax som fyllde år i går men som jag då inte hann ringa. Nu pratade vi 45 minuter och tiden bara flög iväg eftersom vi har så mycket kul saker gemensamt, inte minst samlandet. I Bengts fall är det framför allt Hendrixskivor.

Sedan ringde Peo och ville prata om en artikel som han hoppades att jag skulle ta in i UFO-Aktuellt så den kommer han att skicka över under de närmaste dagarna.

Så förmiddagen rusade i väg med telefonen i örat tills Stefan dök upp vid 10.40-bläcket för att hämta mig så att vi kunde spela badminton. När jag kom ut så möttes jag av en oväntad värme denna höstdag i sena oktober, och faktum är att det fortsatte vara tvåsiffrigt hela dagen.

Tvåsiffrigt blev det även i matchen som jag råkade vinna med 15–10 och 15–11 och så faktiskt även det tredje ”tröstsetet”. Får vara nöjd med mitt spel i dag och jag tror att Stefan också var nöjd med sitt, i alla fall när bollen inte hamnade i nät. Vi hade ett antal långa och roliga dueller.

Under matchen ringde en man från Dalarna och berättade om en märklig observation som jag aldrig fick riktigt koll på. Han hade mött en man som rökte cigarr och när mannen hade tappat den, eller släppt den, så inträffade något underligt som jag nu har bett Kenth som jobbar med rapportcentralen att ringa tillbaka till.

Hemma hann jag bara äta en färdigmat, currykyckling med ris, eftersom Aftonbladet ringde och gjorde en intervju med mig om sekten Guds barn som jag skrivit om i min sektbok. En riktigt hemsk sekt som utnyttjade kvinnor och såg dem som männens slavar. En av mina vänner från högstadiet i Mariestad fastnade i sekten och jag vet inte vad som hände med honom sedan.

När jag väl kom fram till jobbet ringde en kvinna från Norrbotten och ville berätta om en observation hon gjort i slutet av 70- eller början av 80-talet. Jag hade träffat hennes son under föredraget i går och då hade han berättat om att mamman sett ett klot som stått på en äng och sedan lyft. Så var det inte, visade det sig.

Mamman hade sett ett slags ljusfenomen på himlen som kan ha varit en rundel sedd lite från sidan och hur denna vid midnatt en sommarnatt rört sig i öster bort från henne. Lite ryckvis. Väldigt svårt att säga vad det kunde ha varit men det går inte att bortse från att Sovjet på den tiden sköt upp massor av raketer från den då hemliga kosmodromen Plesetsk i just den riktningen.

På jobbet blev det en bra dag med lagom mycket att göra vilket också gav mig tid att jobba med lite skyddsombudsfrågor och hämta en mangokyckling på Lilla Asien.

Under kvällen fick jag ett mejl från Lena som gick kursen för drygt en vecka sedan med en bild tagen av en kamrat där man ser ett stort men oskarpt föremål utanför dennes fönster. Ingen fågel. Kanske en drönare.

Klockan 01 var första dagen på passet slut.

Loading