Dagsarkiv: 27 oktober 2021

Snålblåst vid Ales stenar

Jag och Carl-Anton.

Strax före 08 slog vi oss ned vid frukostbordet hemma hos Lu Ejvegård och lät oss väl smaka och efter en sista titt i bokhyllorna packade vi ut allt i bilen och sa hej till fantastiska Lu. Med oss hade vi mycket fint material efter hennes make Rolf och nu blir det min uppgift att sortera och organisera det.

Eftersom Carl-Anton aldrig hade varit vid Ales stenar, detta underbart vackra fornminne, så körde vi ett par mil längre mot sydväst till Kåseberga där vi blev enda bilen på parkeringen denna gråmulna och väldigt blåsiga dag.

Inte en turist i sikte när vi gick upp för den lätt motiga slänten och fram till skeppssättningen där några lokalbor var ute och rastade sina hundar. En av dem tog bilden ovan åt oss.

Bild tagen åt sydost.

Vi gick runt där och beundrade stensättningen en bra stund, jag filmade och Carl-Anton tog sig in titt över kanten ned mot havet. Under tiden dånade vinden och gässen var tusentals när de rusade mot stranden en bit bort. En riktig höststorm mötte oss här på randen till havet.

Ales stenar var rätt tomt i dag.

Vägen ner var lättare, då hade vi både medvind och nedförslutning så det tog inte många minuter innan vi var nere vid bilen igen och tog sikte mot Ystad och sedan via Malmö upp genom Skåne och Småland till ett nytt stopp på Burger King utanför Värnamo.

Matuppehåll.

Den här gången överraskade jag mig själv med nuggets och en extra burgare medan Carl-Anton troget höll sig till Whopper meal. Och som vanligt tankade vi bilen, det är perfekt att stanna här för båda sakerna.

Det regnade mest hela tiden och vädret blev inte bättre förrän vi närmade oss Norrköping. Då hade jag hunnit ringa till redaktionen och tipsa om vad presskonferensen klockan 14 skulle handla om, den tredje vaccinsprutan. Fick ett tips på vägen upp.

Egentligen hade vi tänkt stanna till på AFU och lämna lite av de saker vi hämtat i Borrby men eftersom vi ändå ska dit för UFO-Sveriges styrelsemöte den 7 november så prioriterade vi ett stopp hos Carl-Anton i Nyköping istället där Britt-Marie bjöd på fika. Och jultemat från i går upprepade sig, nu med en lussebulle som smakade finfint.

I vanliga fall har jag bara dryga timmen hem från Nyköping men när jag kom till Brommaplan slog det fullständigt stopp. Därifrån och till Råcksta pågår ett vägarbete som ställer till trafiken ordentligt. Och faktum är att det tog lika lång tid att köra den sista biten hem som det hade tagit hela vägen från Nyköping.

Det var lätt att bli rätt förbannad när allt bara stod still och trafiken i bästa fall segade sig fram några meter då och då. Men till slut var jag i alla fall hemma, bar ur kassarna ur bilen och sedan var det bara att sätta sig vid dukat bord eftersom Anneli fixat kvällsmaten.

Äntligen hemma.

135 mil i bild blev det på två dagar men allt hade gått utan problem.

Efter att ha gjort en grovsortering och ställt ut några kassar för avluftning i garaget tittade vi på del två av ”Kastenjemannen”. Fortsatt spännande även om det inte den riktiga höjdaren som jag hade trott. Det finns en del att önska av själva produktionen.

Lite efter 23 var det dags att hoppa i säng. Lite mejlsvarande avklarat och lite papper sorterade.

Loading