Dagsarkiv: 12 november 2021

Möbleringsmöte, bokgåvor och packning

Mattias och Matilda på Volante förlag i Gamla stan.

Tog bilen in till DN i dag trots att det är min lediga dag. Men ytterligare ett möte med möbleringsgruppen kallade och det var lika fruktbart och lyckat som de övriga mötena. Sakta men säkert växer den nya redaktionsmöbleringen fram och våra två arkitekter ritar hela tiden nya skisser i takt med att vi i gruppen kommer med nya synpunkter.

Möbleringsmöte.

I dag hade vi dessutom ett lunchmöte i all sin enkelhet och vi åt våra lådor från Pontus restaurang på plats runt mötesbordet. Och vi vandrade också runt i lokalerna för att verkligen kontrollera att de beslut vi arbetar fram har en förankring i verkligheten.

Vi passade också på att titta på en karta över de tidningar som ägs av Bonniers.

Efter mötet körde jag till Gamla stan för att träffa Mattias Pettersson och Matilda Berg, två förlagsredaktörer som jag känt länge. Nu är de på Volante förlag och när förlaget rensade ut en del böcker hörde de av sig eftersom de visste att jag samlar in allt i bokväg för att sedan sälja vidare för AFU:s räkning.

Och pengarna kommer väl till pass eftersom jag i dag fick veta vad transporten av två pallar ufomaterial från Toronto kommer att gå på – 13.500 kronor. Ett helt okej pris men mycket pengar givetvis.

Under dagen fick jag också en länk från Peo i UFO-Sveriges styrelse som gick till New York Posts referat av ett antal föredrag som hölls via nätet i torsdags. Den intressanta biten var att chefen för de amerikanska underrättelsetjänsterna, Avril Haines, tagit upp den utomjordiska hypotesen som något som kunde ha med de senaste årens rapporter om ufofenomen från amerikanska piloter.

Det är inte ointressant att en person med sådan insyn i underrättelsevärlden nämner utomjordingar, även om hon gjorde det med ett frågetecken efter sig: ”Always there’s also the question of ‘is there something else that we simply do not understand, which might come extraterrestrially?’” Vill ni se hela Avril Haines uttalande så hittar ni det och de övriga föredragshållarna nedan.

Inget erkännande alltså utan mer ett konstaterande i form av en fråga, men ändå lite kittlande.

Efter besöket i Gamla stan åkte jag hem och lastade ur bilen, sorterade böckerna och gjorde klart inför morgondagen då jag och Anneli åker till Mariestad och även till Böckernas. hus i Tidan. Så då blir det en billast böcker dit igen. På vägen ska vi stanna till och träffa Karl-Arne som är en av UFO-Sveriges fältundersökare för att överlämna några apparater som han köpt och som jag hämtat upp åt honom.

När Anneli kom hem lagade vi mat och såg sedan på några avsnitt av ”Den osannolika mördaren” innan jag ringde till Inga-Lill Wallin och gratulerade henne på födelsedagen. Har också pratat länge med Mats Nilsson som nu har lämnat över det mesta som ska in i nästa nummer av Rapport-Nytt till Niklas som gör layouten. Den ska ut i början av december.

Sedan packade vi och jag filade på mina föredrag för att få med det allra senaste. Mycket jobba för 90 minuters prat är det.

Framåt 00.30 satte jag punkt. Då sov Anneli sedan ett bra tag.

 481 total views