Dagsarkiv: 26 november 2021

Fortsatt jobb med UFO-Aktuellt

Julgranen på plats i DN:s entré.

Jag ägnade förmiddagen åt att fortsätta redigerare och göra layout till nästa nummer av UFO-Aktuellt och det tar sin tid. Inte minst eftersom mycket händer när det gäller UAP (som Pentagon vill kalla ufo) och diskussionerna om vem som egentligen ska utreda dessa observationer i USA.

Medan jag jobbade med ett par artiklar i ämnet mejlade jag Avi Loeb för att få hans reaktioner på ett par av mina frågor och fick som vanligt ett prompt och bra svar från den gode professorn.

Så sakta men säkert växer nummer 4 av tidskriften fram och jag kommer att fortsätta jobba med den i morgon också.

På vägen till jobbet läste jag en intervju med Maria Küchen i tidskriften Sans. Maria skrev ju boken ”Rymdens alfabet” som är en riktigt bra bok. Läs den om ni inte gjort det.

I Sans fanns även en artikel av Avi Loeb som redaktionen hade översatt men den hade jag redan läst i sin ursprungliga form.

Under dagen hände det en hel del även när det gäller coronasituationen i världen då den nya och möjligen mer smittsamma variant som upptäckts i Sydafrika nu också börjat påverka resten av världen. När jag kom till jobbet hamnade jag först i ett möte med några ur fackstyrelsen men 15.30 satt jag på min plats och fick då till uppgift att skriva samman allt som hade skrivits under dagen om just Sydafrikavarianten.

Men eftersom jag inte ville ha för gamla nyheter till papperstidningen ringde jag virusexperten Niklas Arnberg, Anders Tegnell och vaccinsamordnaren Rickard Bergström så 90 minuter senare hade klart en artikel som jag kunde lämna till redigerarna och därefter uppdaterade jag den under kvällen.

Julen verkar ha inträffat på DN för när jag kom hit stod det en gran i entrén. Och så hade tydligen John Lundvik varit där och sjungit julsånger fick jag veta.

Under dagen fick jag också ett mejl och sedan ett samtal från TV4 som fått in en film som de tyckte var intressant. Men det var inget ufo utan ett SAS-plan på väg att landa på Landvetter utanför Göteborg, något jag kunde identifiera sedan Tobias Lindgren visat att observatören tagit fel på väderstreck. Så den sändes aldrig.

Kvällen gick i coronarapporteringens tecken med ett avbrott för mat då jag åt en pizza som legat i kylen några dagar och som ingen ville ha. Helt okej. Överlevde.

Hem efter 01.30 och när jag kom fram till huset såg jag att Anneli hade pyntat med adventsljusstakar och lite annat fint. Trevligt att det blir lite extra ljus nu i vintermörkret.

 292 total views