I morgon är det dags för ”Ghost Rockets” i Stockholm!

pekbildengrevie15
Det börjar bli dags att planera för morgondagens premiär för ”Ghost Rockets” i Stockholm. Efter att ha fått ett mycket positivt mottagande på Göteborgs filmfestival den 25 januari blir det äntligen dags för alla som bor i Stockholm med omnejd att få se dokumentären om UFO-Sverige och vår expedition till Nammajaure där vi letar efter en sjunken spökraket – eller Ghost Rocket som fenomenet kallas på engelska.

Nu kommer den till Tempofestivalen i Stockholm och visas på biografen Victoria på Götgatan klockan 17 i morgon, fredag. Biljett kan ni köpa direkt om ni klickar på länken.

Filmen har beskrivits som en varm och intressant dokumentär om en grupp personer som arbetar med ett gemensamt intresse och mål, och den beskrivningen tycker jag stämmer. Men den är också den första film som har gjorts om hur en ufoorganisation arbetar med detta gåtfulla fenomen.

Själv intresserade jag mig för spökraketerna redan på 70-talet men det var i samband med att jag och Anders Liljegren på AFU (Archives for the unexplained) hittade militärens dokument från 1946 (vi fick tillgång till dem 1986) som vi kunde börja undersöka gåtan och söka svaret på vad det var för gåtfulla, raketliknande föremål som flög över Sverige (men också Norge, Finland och Danmark) detta år.

Och – varför de kraschade i sjöar! Alltid i sjöar.

Filmen, som är gjord av Malmöparet Kerstin Übelacker och Michael Cavanagh är resultatet av fyra och ett halvt års arbete och visar hur jag och andra medlemmar i UFO-Sverige planerar för och genomför två expeditioner till sjön Nammajaure i Muddus nationalpark i jakten på en spökraket som sågs landa och sjunka där 1980.

Det är riktigt spännande och intressant.

På bilden ovan ser ni hur jag intervjuar ett annat ufovittne, Tommy Hesselbom i Grevie i Skåne i januari 2012 om en mycket knepig flygande farkost som han såg flyga över samhället den 1 december 2011. Sådan ät en ufoundersökares vardag: ibland i Skåne och ibland i Norrbotten för att hitta förklaringen på ufogåtan. En förklaring som ännu väntar på att hittas.

Detta om morgondagen! dagen har jag ägnat åt att börja redigera UFO-Aktuellt nummer 1 och hann göra fyra sidor helt klara. Men jag har också spelat badminton med Stefan och det är bara att konstatera att jag just nu är snäppet sämre. Stryk med 14–16, 14–16 i de två första seten och sedan vinst med 15–12 i det sista. Illa, ila.

På vägen hem från Spånga klippte jag mig och tankade bilen, sådant som också ska göras med viss regelbundenhet. Tog en burgare på BK också och köpte en begagnad dvd-film, ”Garden state”, på Myrorna.

Hemma igen ringde jag upp Knut Aasheim i Norge och pratade i en timma. Knut anser sig vara en stjärnmänniska och jobbar just nu med ett stort projekt åt dessa utomjordingar. Vi hade ett trevligt samtal och 82-årige Knut lät pigg och alert. Han lovade försöka hjälpa mig så att jag skulle bli bättre i halsen också.

Eftersom Anneli var ute med jobbet rullade jag köttbullar som Niklas stekte och så gjorde vi riktigt potatismos som vi två och Markus intog framför ett avsnitt ”Simpson’s”. Plockade lite med mina frimärken och när Anneli kom hem tittade vi på ”Jordskott” del tre. Vi väntar fortfarande med spänning på att Mats Nilsson ska dyka upp som talande statist lite längre fram i serien.

Håkan har fortsatt jobba med ”Mötet i gläntan” och vi har haft några korrekturvändor när det gäller omslaget under sena kvällen. Börjar likna en bok nu!

Har också blivit intervjuad av Mitt-i-tidningarna som ringde om boliden den 28 februari. Fick läsa ett utkast till artikel som reportern mejlade och pillade lite innan jag godkände den. SVT Debatt har också ringt och undrat om jag kan tänka mig att ställa upp och prata signaler ut i rymden på torsdag. Vi får se. Jobbar då men kan de lösa det så ska det väl funka.

Sist i kväll hjälpte jag en kvinna som tagit en serie bilder av ett ljusfenomen från sitt hem i Stockholm för ett par veckor sedan. Ni kan se en av bilderna här nedan. Av allt att döma är det Jupiter hon fångat vilket jag skrev till henne. Vi får se vad hon säger om det.

Bilden som jag tror föreställer Jupiter.
jupiter1502

Loading