TV4 och filmprat i Malmö

csmars1504b
08.50 intervjuades jag kort om vatten på Mars i TV4:s Nyhetsmorgon. Kort blev det alltså men trevligt att vara med i alla fall. Ni kan se hur det såg ut på bilden här ovan.

Strax efter sändningen var slut ringde Sofia Cedvén från Lunnevads folkhögskola där jag ska hålla ett så kallat Storforum den 13 maj. Då samlas skolans elever och personal i aulan för att lyssna på ett föredrag. Jag ska prata ufo i en timma och tjugo minuter. Sofia är ju utbildad fältundersökare så det ska bli kul att komma dit.

Under förmiddagen hjälpte jag en kille i Blekinge som hade sett ett föremål på himlen med att identifiera det som en sannolik satellit. Något som han gick med på, vilket inte alltid är så säkert.

Men fokus i dag Har legat på visningen av ”Ghost Rockets” på Babel på Spångatan 38 i Malmö. Det är Doc Lounge som håller i den och jag ska dit och säga några ord. Ni kan läsa mer om visningen här. Ebbe Johansson från Malmö Interplanetariska Sällskap plockade upp mig vid flyget i ett regnigt Malmö och det är också hos honom och Karin jag ska bo i natt.

Väl i Malmö gick Ebbe, Karin och jag på restaurang och åt torsk med kokt potatis som smakade utmärkt. Sedan blev det vila och prat hemma hos dem i några timmar. Ebbe har ju mycket att berätta eftersom han varit aktivt ufointresserad sedan slutet av 50-talet.

Och det blev en riktigt bra kväll med 220 besökare i en fullsatt salong. Välförtjänta hyllningar till filmarna Michael och Kerstin, som blev föräldrar i fredags, och många frågor från publiken efteråt. Och innan filmen började blev jag och filmens ljudtekniker Martin Hennel och Hanna Schedin från Doc Lounge intervjuade av Ulrika Hiertner i en interntevesändning som visades för dem dom följde kvällen från biblioteket i Lomma.

Jag höll också en tio minuter ”crash course” i ufologi och spökraketerna för publiken. Uppskattat. När jag avslutade presentationen med en bildgåta var det till och med en kille som lyckades gissa rätt på en gång. Har aldrig hänt förut!

Det blev många kramar och hjärtliga återseenden den här kvällen då jag träffade många kända ansikten förutom Michael och Kerstin. Erik Lindeberg, Janssen Herr och Martin Hennel inte minst, alla från filmteamet. Mikael Karlsson, Tora Greve, Arne Lundberg och Maud Rosenschöld plus ett tjugotal från MIS var från de ufointresserades skara, alla utom Maud också medlemmar i föreningen.

Och filmen fick ett fantastiskt mottagande med många applåder och välförtjänta hyllningar till Michael och Kerstin.

Efter filmen samlade Andreafrån Doc Lounge alla från filmteamet, sponsorer och så mig på scenen där vi fick var sin ros och applåder innan jag, Michael och Kerstin fick sätta oss i en soffa på scenen för utfrågning från publik och moderator. Roligt att så många frågor efteråt kom att handla om ufo och UFO-Sveriges arbete. En del av dem inskickade via sms och mejl från publiken i Lomma.

När allt var visat, pratat och frågat om var klockan 23 och vi åkte hem till Ebbe och Karin för att äta gröt och macka och prata i några timmar. Strax efter 01 var vi säng.

På plats i Malmö.
image
Och här har jag börjat mitt lilla föredrag medan Andrea, som presenterat mig, satt sig i fåtöljen.
docprat150414cs
Karin och Ebbe var på plats tidigt.
ebbekarin1504
Innan filmvisningen började blev jag och några till intervjuade av Ulrika Hiertner i en interntevesändning.
image
Janssen Herr och Martin Hennel.
image
Michael Cavanagh intervjuas av Andrea.
michael150414a
Kerstin Übelacker, nybliven mamma, har fått en ros.
kerstin1504aa
Alla inblandade som befann sig på plats fick blomma på scenen.
alla150414scenen
Jag svarar på frågor tillsammans med Kerstin och Michael.
fragor1504scenencs
Efteråt kom flera fram och ville prata och fråga.
efterat1504scen
Michael och Kerstin – ett stort tack till dem för deras fantastiska arbete!
kandm1504svart

Loading