Presskonferens på AFU

afupress150423cs
Klockan 11 samlades en liten skara journalister för att lyssna till mig, Anders Liljegren och Håkan Blomqvist när vi talade om filmen ”Ghost Rockets”, AFU och UFO-Sveriges undersökningar i Nammajaure. Ja, och så gav jag en kort historik över spökraketera också. Det kan ni se på Tobias Lindgrens bild här ovan.

Det hela resulterade i två inslag på 24NT, artiklar och ett radioinslag på P4 Östergötland. Här är några länkar:

24NT: Jag berättar om min egen ufoobservation från 1995.

Norrköpings Tidningar: Samma inslag men med lite text om ”Ghost Rockets”.

24NT: Spökraketernas gåta och filmen ”Ghost Rockets”.

P4 Östergötland: Jag berättar om spökraketerna och filmen.

Norrköpings Tidningar (24/4): ”Gåtan som gäckar ufoforskarna”.

Också Folkbladet gjorde en intervju men på telefon och där har jag inte sett någon artikel ännu. Men den kom på fredagen:

Folkbladet (24/4): ”De följer jakten på spökraketerna”.

För att hinna ned i tid pallrade jag mig upp 06.30, packade bilen med en massa kassar från Marc Hallest, Henry Svenssons och H C Petersens samlingar och stativet till 42-tumsteven som jag kört ned till AFU redan tidigare. En liten gåva från mig och Anneli nu när vi har bytt till smartteve. Teven är tänkt att användas till presentationer och för att visa grupper inför en guidning har jag tänkt.

När jag som bäst höll på att packa bilen ringde Radio Jönköping och jag fick plocka på mig hörlurarna så att jag kunde vara med i direktsändning om ett ufofall där i området medan jag rusade runt och plockade bilen full med kassar. Innan inslaget var slut hade jag hunnit backa ut från gården och köra en bit. Lite udda intervjusituation.

Nu var det superkö genom Stockholm så istället för 09 var jag nere först 09.30 men vi hade ändå gott om tid innan pressträffen skulle börja. En tid vi använda för att rigga teven till exempel – något som krävde ingenjörsdiplom…

Klockan 11 kom den församlade pressen och sedan höll jag, Anders och Håkan låda i drygt en halvtimma innan det blev frågor och intervjuer. Allt gick bra och jag tror att vi nådde en del nya intresserade genom denna lilla tillställning.

Efteråt gick jag, Anders, Håkan B och Tobias och åt lunch på Lingonfabriken, raggmunk med fläsk, mycket lägligt!

Tillbaka på AFU gick vi igenom kassarna med donerat material som jag hade med mig och jag hann också ta ett snack med Leif, vår skanningsansvarige, om en kasse med material från Contact International som jag äntligen lyckats sortera. Nu kan Leif skanna det och integrera dokumenten i den övriga Contact-samlingen. Pratade en stund med Johan och Anders också om vilka arbetsuppgifter Johan, som sköter UFO-Sveriges rapportcentral, ska ha när han från och med den 1 juni ska jobba helt på uppdrag från UFO-Sverige.

Vid 15-tiden tackade jag för mig och körde hem till Järfälla igen där det var tomt på barn med Markus på golfläger i Vadstena, Niklas på jobbet på Metro men med Anneli hemma efter en dags arbete. Så vi fick laga korv stroganoff tillsammans och framåt kvällen tittade vi på ännu ett avsnitt av ”Under kupolen”.

Avslutade kvällen med lite pappers- och frimärkssortering. Måste också göras ibland.

Helena Jalkner på 24NT intervjuar mig för deras webbteve.
24ntintervjuafu1504
Radio Östergötlands Maria Turdén intervjuar mig medan Anders Liljegren pratar med Norrköpings Tidningar.
srintafu1504cs
Anders Liljegren och Håkan Blomqvist innan presskonferensen börjar.
20150423_AFUny
Dagens fotograf, Tobias Lindgren. Man tackar!
tobbe150423afu

 1,866 total views,  1 views today