Hemåt igen


En riktigt fin höstdag mötte oss när vi drog igång disk och städning plus frukostbestyr i Per-Åkes stuga på Torsö på morgonen. Eftersom Lars, Mikael och Stefan sov på annat håll och gav sig av dit redan i natt så var det jag, Olle, Kjell, Gunnar och Per-Åke kvar för att smörja kråset på bacon och ägg md vita bönor som Olle traditionsenligt lagat.

Jag och Kjell skötte disken medan övriga såg till att husets i stort återtog användbar skepnad.

Sedan var det tack och för den här gången, nästa återträff blir i början på nästa år.

Själv styrde jag till Raili och Anneli för att spela lite Chicago och äta lunch innan jag och Anneli åkte upp till mamma och pappas grav som hade fina blommor på sig men, som alltid, besökte vi också min kamrat Christer Staaffs grav. Det var Christers bortgång den 2 april 2002 som blev den direkta orsaken till att vi kompisar började träffas regelbundet igen.

Innan vi lämnade Mariestad tog vi också en tur förbi min gamla gymnasieskola, Vadsboskolan.

Hemma igen lagade vi mat, tvättade och fixade lite vid våra respektive skrivbord. Anneli på jakt efter ett papper och jag för att svara på ett brev och några mejl och se till så att de sista resterna av resorna till Kambodja med mer och USA kom bort från bänken i köket. Ibland går det inte så fort.

Sedan blev det tidig säng, redan före 23, men med en god bok.

Mammas och pappas grav.

181 total views, 1 views today