Knut Aasheim ur tiden


Ibland färdas nyheter långsamt för i kväll fick jag ett mejl från den norske kontaktpersonen och ufoprofilen Knut Aasheims dotter om att Knut gått ur tiden den 4 maj. Tråkigt eftersom jag och Knut hade en god kontakt under några år. Nu visade det sig att Knut gått bort redan den 4 maj men att det nu var bråttom att tömma hans hem. Allt måste vara ute inom två veckor ungefär.

Eftersom jag vet att Knut har ett värdefullt historiskt ufomaterial så är detta något vi bara inte kan missa, så jag får ta mig dit och göra det så snabbt det går. Ni kan se en bild på Knut som Håkan Blomqvist tog den 29 juli 1972. Knut blev 84 år.

Det är ändå bra att materialet nu kan tas om hand av AFU och det var skönt att dottern hade hittat ett av mina brev bland Knuts korrespondens som hon uppfattade som vänligt och medkännande. Därför tog hon kontakt med mig nu. Vi får se hur allt detta ska lösas men jag har redan varit i kontakt med Ole Brænne i Oslo för att se till så att jag och den som åker med mig kan sova över där på vägen hem.

Innan jag började jobba satte jag mig och gjorde klart allt Wendelle Stevens digitala material, alltså det som AFU kommit över. Det finns naturligtvis mycket mer på andra håll som jag tidigare har skrivit.

Ringde till Bevan Berthelsen, UFO-Sveriges gamle ordförande, och fick svar i dag. Har försökt tidigare under september vid en rad tillfällen men utan lycka. Nu fick jag svar på varför det har varit svårt att nå Bevan. Det visade sig att han den 3 september drabbats av hjärtinfarkt, opererats och fått flera blodkärl kring hjärtat utbytta. Nu var han hemma igen, kände sig trött men hoppfull.

Nu är det bara att hoppas att Bevan blir bättre och att operationen kan ge honom ett friskare liv.

Jobbkvällen hade ett trevligt avbrott då Staffan Kihlström hängde med och åt på La Barca. Dessutom kom Mia Holmgren med för att inkassera den pizza jag gett henne i fördelsedagspresent tidigare i år. Även om vi aldrig hinner sitta särskilt länge när vi tar matpaus så blev i alla all en del uppdateringar som vi hann med.

Lajvade Donald Trumps tal inför FN:s generalförsamling och skrev om den kraftiga jordbävningen i Mexico City med omnejd under kvällen. Plus en hel del annat. Och så pratade jag med Niklas om Rapport-Nytt och med Håkan E om UFO-Aktuellt som nu har kommit från tryckeriet.

Får inte glömma att Facebook berättade för mig att det var tio år sedan vi blev vänner. Den 19 september 2007 gick jag tydligen med.

När jag kom hem vid 01.30 hade jag lite kontakt med Markus. All ström var nu tillbaka på skolan vilket var bra. Messade också med Margot Wallströms pressis om att försöka få ställa några frågor till ministern under tiden de är i New York. Vi får se hur det går. ”Jag ska göra mitt bästa”, är ju inte riktigt ett löfte.

Loading