UFO-Aktuellt på gång


I dag fick jag korrekturet från Stefan Roslund och så kunde jag föra in de ändringar som han hittat. Och när jag väl tryckte på sändknappen och skickade över UFO-Aktuellt 4/18 till Håkan Ekstrand så gick det inte många sekunder innan jag fick ett mejl från min kollega Mentz Kaarbø i Norge där han glatt skrev att han hade skickat sin del.

Ett snyggt och ovanligt sammanträffande då vi aldrig brukar vara klara ens en och samma vecka. Men nu har Håkan de båda tidningarna och då återstår för honom att lägga in en annons och kika igenom tidningen så att vi inte har slarvat med några bildformat och sedan mejla den sammanslagna produkten till Tallinn för tryckning.

Detta innebär att sannolikheten är hög att alla prenumeranter ska få sin tidning före jul.

Årets sista nummer innehåller en stor artikel som min vän och journalistkollega David Clarke i Sheffield har skrivit och där han berättar om Winston Churchills kontakter med ufo och det paranormala. Dessutom en artikel av Peo Wärring om det klassiska Socorrofallet där Andreas Cromnows illustrationer på omslag och inne i tidningen är något utöver det vanliga.

I övrigt en artikel om det senaste som kommit fram när det gäller Pentagons hemliga ufoprojekt, skriven av Roger Glassel, en artikel om årets fältundersökarkurs som jag själv har skrivit, samt de fasta avdelningarna Presspegeln signerad Göran Norlén, Kryptizkt av vår kryptozoologiexpert Richard Svensson, Rapportcentralen Noterar av Johan Gustavsson, ledaren av vår ordförande Anders Berglund och Utblick av min badmintonkollega och duktige översättare Stefan Roslund.

Dessutom, som om inte detta räckte, en intervju med Adamski Foundations Glenn Steckling som Håkan Blomqvist gjorde i samband med fältundersökarkursen, en kort artikel om att cirkelfotografen Busty Taylor låter AFU skanna hans bildskatt och ett antal recensioner av nya böcker som jag och Anders har skrivit.

Så ser årets sista utgåva ut och om ni inte redan prenumererar – så gör det här och nu!

När jag inte har jobbat med tidningen så har jag fortsatt med installationen på Annelis nya dator. Eftersom jag ska ha en likadan så har jag testat mina gamla program i den nya miljön bara för att upptäcka att en del fungerar, andra inte. Fast det visste jag ju.

Har också installerat skrivaren som jag inte blev vän med. Visst, med sladd (som jag fick köpa på NetOnNet – den var inte med i lådan!) så går det men den trådlösa delen begriper jag mig så här långt inte på.

I kväll har vi fixat tacos och ätit med god aptit, till och med Niklas som är ordentligt snuvig lät sig väl smaka även om det tog stopp lite tidigare än normalt. Tacos är inte bara en ”svensk klassiker” utan också väldigt gott!

Jag, Anneli och Niklas avslutade med en stunds soffsittande för att se på ”På spåret” som vi tyckte var svårt den här gången.

Innan klockan blev midnatt delade jag och Niklas på en biskvi i soffan.

Till sist kan jag inte undanhålla er två bilder. Den ena, längst ned, togs av en kvinna vid Engsö slott. Den föreställer ett nattfly på nära håll och har blivit ordentligt överexponerat av blixten som dessutom kastar en stor skugga (det blir ju så när föremålet är nära kameran) på väggen bakom.

Den bild ni ser här nedan använder Steven Greer för att locka intresserade som vill delta i hans kontaktprogram för att kommunicera med utomjordingar. Då får man sig ju en funderare. Hur seriös är den här mannen egentligen? Själv har jag aldrig imponerats av honom. Som så många andra ET-övertygade är han inte alls bevandrad i vad man faktiskt kan se fel på. För att ägna sig åt sådant anses liksom att gå ”fiendens” vägar.

För min del är den kunskapen grundbulten i allt jag gör. Hur ska man annars veta vad som kan vara intressant på riktigt?

En utomjording enligt Greer.

Ett nattfly.

 599 total views,  1 views today