Fortsatt crowd funding-jobb och fall

Med ett avbrott för badminton och lite hushållsbestyr så har jag fokuserat på jobbet med crowd funding-projektet för AFU. Men först blev jag alltså upplockad (inte ombordtagen!) av Stefan eftersom Markus har bilen till skolan i dag.

När vi kom fram till Komethallen var parkeringen nästan full men badmintonbanorna tomma. För som vanligt är det det golfen som drar folk hit och en del som vill träna styrketräning. Skönt för mig och Stefan att slippa trängas på banorna.

I dag gick det bra och trots att jag blev rätt trött framåt slutet av matchen så hade jag i alla fall kraft nog – och tur – att vinna de första två seten med 15-10, 15-10 och sedan förlora sista med 13-15.

Sedan körde Stefan hem mig och jag tog en snabb lunch med ett avsnitt ”Seinfeld” innan jag fortsatte jobba med crowd funding-projektet igen. I dag har jag mest skrivit mejl till folk som jag hoppas ska ställa upp med sina namn under följande uttalande (som kan komma att ändras något längs vägens gång):

Archives for the unexplained (AFU) is an invaluable and unbiased source of information when it comes to questions regarding ”the unknown” and we strongly recommend that you help the foundation to make it even better and more accessible. Encompassing every aspect from true believers to hard skeptics, from academic works to tabloid newspaper reporting, AFU gives a foundation for future research regarding reports on unidentified flying objects, sea monsters, paranormal events, unusual natural phenomena, astronomical enigmas and other disputed experiences as well as our interpretations of them and belief systems connected to them.

Framåt eftermiddagen ringde en journalist på NSD/Kuriren i Luleå och ville ha ett uttalande från mig om en observation av ett mystiskt sken natten till i dag. Det var en dam utanför Murjek som mellan 01 och 01.15 sett hur en del av horisonten lystes upp för att sedan snabbt blekna och försvinna.

Jag ringde upp damen som berättade att hon trodde det var en brand men att skenet var helt stabilt hela tiden vilket knappast stämde med den teorin. Det hade varit så pass starkt att hon lätt kunde se det genom köksfönstret och även när hon tände en lampa inomhus.

Jag hade ingen direkt förklaring men sa till journalisten att han borde kolla vad som hänt längs järnvägen (som låg i den riktning skenet synts) under natten. Passade också på att ge honom statistiken från förra året som Johan på rapportcentralen skickade ut till TT i dag. Jag vet inte om TT har gjort något på vårt utskick men det lär väl visa sig.

TT:s man i London levererade i alla fall texter under dagen. Niklas är ju där för att bevaka utvecklingen när det gäller Brexit. Och där är det dramatiskt värre. Han ska vara kvar till på torsdag är det tänkt.

Under eftermiddagen blev jag intervjuad av en av dem som skriver manus till sommarens Ufopodden i P3, Laura. Hon ville veta mer om Operation Argus och DaCapo i Värmland 1975 och det fick hon. Dessutom ska jag skicka över en del material till henne, bland annat min och Andreas Ohlssons långa intervju med Inge Stålbom som ledde undersökningarna.

Markus har haft ett två timmar långt prov i skolan i dag och han kom hem och kände sig nöjd med sin insats. När han kom hem lagade vi falukorv och hemlagat potatismos.

Som avkoppling framåt kvällen lämnade jag datorn och telefonen och fortsatte det stora boksorteringsprojektet i biblioteket i källaren. Nu är jag klar med allt som har med rymdfart att göra. Återstår en hög böcker om astronomi som just nu inte har någon hylla.

Avslutade dagen med att sortera lite digitala filer och att mejla med Bob Rickard i London. Han planerar en artikel i Fortean Times om AFU och kanske kan den komma samtidigt som vårt crowd funding-projekt drar igång. Fick ett roligt mejl från Carl-Anton också där han berättade att en kund hos hans förlag Parthenon beställt åtta av mina böcker i dag. Inte illa!

I säng strax efter 01 blev det till slut. Då hade jag hunnit krångla med några kanadensiska ufologer som låst en film med mig så att den inte går att bädda in.

 309 total views,  2 views today