Skrivande och ringande


När jag går in på min tredje skrivardag har jag kommit upp i lite drygt 40.000 tecken och har suttit en hel del vid datorn sedan tiotiden i morse. Fokus ligger fortfarande på det inledande kapitlet som jag hoppas bli helt klar med inom de närmaste två dagarna.

Det känns roligt att vara igång och de pauser jag tar blir när det är dags att hjälpa till med något hemma eller när jag ringer något samtal. Eller någon ringer mig. Och så när jag i morse hjälpte Niklas med lite bilder som han behövde till Rapport-Nytt som han just nu sitter och jobbar med.

Nu passade jag på att ringa till en av UFO-Sveriges tidigare mycket aktiva fältundersökare, Birgit Sälgström i Säter. Birgit har i dag blivit 88 år och vi pratade en god stund om ett fall som jag undrade om hon varit med och undersökt men också om att AFU skulle få låna hennes pärm med ufoklipp och bilder från hennes tid inom Västerbergslagens UFO-förening.

Men mesta tiden har handlat om att skriva, kolla källor och fundera på vad som ska berättas på ett givet utrymme.

Kvällens paus bestod i att äta Taylors and Jones-korv med rotsaker i ugn och till detta dricka en lagrad flaska Mariestads Strong Ale – alkoholfri. Köpte den i julas och det är bara att konstatera att denna fyra veckor lagrade öl är en av de absolut bästa när det kommer till alkoholfria alternativ. Ni kan se den på bild här ovan framför mina skärmar med framväxande bok.

Skrev fram till 23 och tog sedan tidig kväll med Michio Kakus ”Mänsklighetens framtid” intill Anneli som också hittat ny och spännande läsning.

 336 total views,  1 views today