Både hackat och malet

Ännu en dag vid tangentbordet och det blev faktiskt en del gjort på boken trots att dagen varit mycket splittrad. Det har varit så mycket olika saker att jag inte ens minns alla när jag nu tänker tillbaka på dem.

Men jag har i alla fall hjälpt Erik som är forskarstuderande att skanna en del korrespondens som han behövde ha. Och så fick jag mejl från Storytel med ett antal länkar så att jag kunde tanka ned de sex första längre artiklarna som jag skrivit åt dem. Så nu finns ”Besök från himlen”, De små under jorden”, ”I nattens mörker”, ”Märkliga varelser”, ”Skrämmande väsen” och ”Vattnets väsen” ute för den som vill köpa och lyssna.

Fick faktiskt mejl senare på dagen från en kamrat som lyssnat på ett av dem. Han var särskilt nöjd med mina råd till dem som ska undersöka uforapporter som jag har med i ett av avsnitten och även i min senaste ”Det okända”-bok. Råden, skrev han, hade han haft stor nytta av i sitt arbete en gång i tiden.

Framåt lunchtid fick jag ett mess från Kalevi i Rovaniemi som sett en intressant intervju i finländska medier. Det var högsta chefen för finska Rundradion Yle, alltså Finlands motsvarighet till Sveriges Radio och SVT, Jouko Jokinen, som i en intervju i Aamulehti berättade att han sett två okända föremål på himlen för tio år sedan. Jokinen befann sig i Västra Baggböle (Västra Pakila), som är en del av Helsingfors, när två lysande skivor flög över himlen. Jokinen kontaktade den finländska luftbevakningen nästa dag men fick aldrig någon förklaring.

Kanske inte en jättedramatisk observation men att denne höge chef berättar om den i en intervju är anmärkningsvärt.

Satte mig också och jobbade om en gammal artikel om Bispbergsfallet 1987 till Hemmets Journal. Fick ju ett mejl ifrån dem när jag satt på Riksarkivet i förrgår med en förfrågan och nu tog jag tag i det så att den saken inte skulle bli liggande.

Sedan ringde jag det samtal som jag hade lovat den unge mannen som ringt mig de senaste dagarna. Han ville absolut att jag skulle ringa upp hans pappa, som varit hög chef inom ett stort svenskt företag, och berätta hur jag såg på ufo och hur jag och UFO-Sverige arbetar. Så det gjorde jag och pappan visade sig vara mycket trevlig och lyssnande.

Vi pratade på i en halvtimma och efteråt hade han fått en annorlunda bild av hur man kan ägna sig åt ufofrågan än den som han kanske fått intryck av genom sin son som ägnar sin tid på Youtube. Ett ofta mycket dåligt alternativ när det gäller ufo.

Tog mig också lite tid att kolla igenom en ny lista över Frank Zappa-utgåvor som jag fick i mejlen i går. Det är G&S Music i England som jag har varit kund hos i åratal som mejlade den. Och där fanns ett antal som jag inte hade och som jag nu bums beställde. Passade också på att kolla igenom min cd-samling med Zappaskivor och stämma av den mot den lista som finns på nätet. Inte många hål.

Som ni ser har dagen varit lite diversifierad. Niklas var ju här i början av den också men efter lunch, rester i dag, stack han till jobbet. Så det blev ett kort besök den här gången. Markus har jobbat han också med två intervjuer som han gör för sin kommande kurs som han ska hålla i. Nu träffar han alla deltagarna och spelar då in samtalen. Markus fick också åka iväg på ett ärende åt Anneli.

En del skrivande blev det i alla fall och innan dagen var slut hade jag i alla fall kommit upp i 22 kapitel plus 2 inledande. Helt okej.

En del av arbetet är att skaffa in bilder också, vilket jag kastat ut tre krokar om under dagen. Och min vän John Hanson svarade snabbt med en bild som jag kommer att kunna använda i boken. Två andra väntar jag fortfarande svar från.

00.30 var också jag i säng. Då hade jag tagit en mackapaus framför teven.

 526 total views,  2 views today