Anneli hemma och avtackning


I dag kom Anneli tillbaka från tre dagar på Nya Karolinska. Skönt att ha henne hemma igen! Hon dök upp i en taxi strax efter 12 så vi kunde äta lunch tillsammans innan jag gick till jobbet. Jag hängde tvätt, betalade Bauhausräkningen (som visade sig vara 60 procent lägre och inte 50 procent som de sa) och började skriva på mitt tal till MUFON-konferensen.

Ringde min tidigare arbetskamrat Staffan Kihlström som fyller 63 i dag. Staffan slutade ju för två år sedan och lever ett gott liv. Nu är det dags för oss att ses snart igen men det blir först i början av augusti kom vi fram till.

Passade också på att uppdatera min navigator vilket tog över en timme.

När jag kom till DN var det dags att tacka av Anders Beck som jobbat på DN sedan 1979, först som blysättare och under senare år som en fantastisk man på systemstöd.

Det var massor av arbetskamrater som ville säga tack och hej till Anders när avtackningen genomfördes klockan 15 i dag. Flera fina tal och en nöjd men rätt tystlåten Anders Beck. Jag gav honom en av mina böcker och satte ett plåster på hans knoge som blödde strax innan avtackningen började. Efteråt åt vi tårtor en masse.

Pratade med Tobias som ansvarar för ufo.se om några korrgrejer, med Håkan E om UFO-Aktuellt, Anders L om att ses på onsdag när jag och Carl-Anton är på väg upp från Skåne och med Mats om hans samtal med Allen Hynek en gång i tiden. Framåt kvällen hade jag en intensiv messengerdiskussion med en engelsk ufointresserad som filmat ett föremål mot en klarblå himmel. Föremålet rörde sig väldigt snabbt hit och dit under en rätt lång tid innan han tappade bort det.

Svårt att säga vad det kan ha varit men min första tanke var att det var något slags radiostyrt flygplan som en person lekte med på himlen. I vilket fall går det ju inte att säga något säkert bara utifrån en film.

Det blev en ganska lugn kväll rent nyhetsmässigt men som vanligt fanns det saker at skriva om. När jag och Björn gick till Rosa Drömmar (spaghetti carbonara) hade jag i alla fall fått ihop tre artiklar och det skulle bli lika många till innan kvällen var slut.

Jag fick också göra en insats som skyddsombud då en av mina arbetskamrater hade blivit påkörd på en parkeringsplats och brutit lårbenshalsen. Försökte hjälpa honom med en del försäkringsfrågor. Min kamrat hade verkligen otur och jag hoppas att han ska tillfriskna snabbt.

Vid 01 var det dags att åka hem och på vägen såg jag fina nattlysande moln som jag var tvungen att be taxichauffören att sakta in så att jag kunde fotografera. Hemma hämtade jag Nikonkameran och gick ut men bilderna här nedan är båda tagna med mobilen vid 00.30 cirka.

En glad Anders Beck.

Anders Beck med sitt löp.

Redaktionschefen Caspar Opitz tackar av Anders.

Nattlysande moln vid horisonten från Tranebergsbron.

Och några lite högre upp på himlen fångade hemifrån.

218 total views, 1 views today