Jobb med föredraget och rymdartiklar


Om jag först ska säga något om bilden här ovan så är det inte mycket jag vet. De satt där på fönstrets utsida när jag kom till datorn i morse. Och de satt där när jag gick en bra stund senare. Ingen av dem rörde en fena under tiden. Man kan bara ana vad de två hade för sig.

Själv jobbade jag på med mitt föredrag till Mufon några timmar medan Anneli löste Melodikrysset och hade lite annat för sig. Valde ut bilder och upptäckte nya sätt att presentera mitt material som ska handla om AFU och spökraketerna plus en del annat har jag tänkt.

Hann alltså ännu en liten bit på väg.

Lunch på verandan även om det inte var jättevarmt. Men med färsk potatis blir allt kanon!

Lyssnade på en debatt mellan ett antal flabbande knepskallar på Sky i dag. Ämnet var rymden och rymdforskning och jag blev alldeles matt av att höra hur lite ett gäng vuxna människor visste om vad rymden har gett oss. De ställde rymdforskning mot att rädda jorden. ”Låt oss fixa jorden först, sedan kan vi åka till rymden”, sa en av dem.

Jösses. Vi behöver den spetskunskap som rymdforskningen ger oss för att rädda vår planet. Vi behöver satelliterna och den ingenjörskonst som ligger bakom dem för att kunna hitta nya vägar framåt.

Det blev många nyheter med rymdinslag på jobbet i dag. Först skrev jag om hur astronomer har sett hur en måne verkar vara påväg att födas. Inte illa och första gången astronomer har kunnat se något sådant. Sedan blev det en artikel om hur de enda bevarade exemplaren av inspelningen från Apollo 11:s månlandning ska säljas på auktion – Nasa hade råkat spela över originalen. Och till sist en artikel om ett Facebookuprop som skrivits under av fler än 700.000 personer som vill storma Area 51.

Spännande tider just nu! Läs gärna Sotheby’s artikel om Apollo 11-banden!

Mat blev det tillsammans med Monica som ville gå till Wang Sushi och det tycker jag alltid är en bra idé. En 17-bitars för mig och en 14-bitars för Monica.

Mycket annat att skriva också.

Och i dag publicerade bland andra Corren och Norrköpings Tidningar intervjun med mig om nya boken. Båda artiklarna bakom inloggning tyvärr.

 383 total views,  2 views today