Sista fixet och flera besök


Eftersom Anneli behövde få sitt sår tillsett åkte vi till distriktssköterskan på morgonen och sedan vidare till Webhallen för att beställa ett par kablar till datorn. Vi smet in på Bolaget också för några cider till i kväll då Raili och pojkarna ska äta med oss.

Hemma igen ringde jag till Lionel Beer som ska komma hit på besök från London i augusti. Det blir bland annat ett besök på AFU då.

För vid 14.30-tiden hämtade jag upp Raili på Stockholms Södra dit hon kom med tåget från Skövde. Hon hade haft en bra resa och tyckte att tåget var så tyst och skönt att åka med. Och snabbt. Lite drygt två timmar bara.

Medan jag väntade på Raili och fixade en uppdatering av Betala P-appen ringde jag till Anders Berglund som är på semester i Hälsinglandsskogen. Verkade ha det bra med familjen. Vi diskuterade augustimötet som UFO-Sverige ska hålla i Göteborg och han tar nu över stafettpinnen när det gäller den då jag åker till USA.

Under dagen har jag krånglat på med MUFONS tekniker som inte vill att jag kör egen dator när det gäller mitt föredrag. De vill att jag använder en pc. Men jag vet vilka problem en överflyttning skulle innebära så nu tar jag med också min stora bärbara som har fler kontakter och bättre möjligheter att kopplas in i deras system.

Har också jobbat vidare med mitt föredrag som jag nog måste banta lite när jag väl kommer fram. Vi får väl se. Ska ta tid på det när jag väl är i LA.

Framåt eftermiddagen kom Claes och Åsa från Örebro på oväntat besök då de hade varit i Täby och lämnat Clara på ett scoutevenemang. Fika på verandan och prat blev det. Alltid roligt att träffa dem! Dessutom berättade de en rolig sak. När jag och Anneli var hos dem och firade midsommar hade Clara sällskap av en kompis, Natta, som hon jobbat tillsammans med i ett skolprojekt. Natta hade läst min bok om sekter och hemliga sällskap men inte fattat att det var jag som hade skrivit den.

Så en tid senare hade hon, genom Clara, fått klart för sig den saken och utbrustet: ”Var det den Clas Svahn!” Och tydligen blivit riktigt sur på sig själv att hon inte bett om en autograf. Så nu skickade jag med Åsa en signerad bok till Natta och hoppas att hon ska bli glad.

Kvällsmat på samma veranda med Niklas och Markus plus Raili blev det lite senare. Markus hade spelat en bra runda i tävlingen i dag och laget ligger trea. Bara att hoppas att det ska fortsätta på den vägen så de kan ta sig hela vägen till toppen.

Framåt kvällen pratade jag med Peo som kommer över till Kalifornien på måndag. Han blev också sugen på att gå MUFON-kursen som jag ska vara med på och jag såg till så att han kunde göra det genom att betala vid dörren. Kul, då blir vi två!

Framåt 01 var jag klar med allt. Utom att packa. Det ligger högar överallt. Nystrukna skjortor som Raili fixat hänger på dörrhandtagen. Då hade jag också hjälpt en kille som sett ett fenomen på himlen att få en förklaring på det.

Claes och Åsa från Örebro hade vägarna hitåt i dag.

Niklas visar Raili en bild på telefonen.

209 total views, 1 views today