Badminton och nytt batteri


I dag var det dags för badminton igen efter lite hemmajobb på förmiddagen. Mest mejl och lite kontakt med Mentz Kaarbø som gör norska ”UFO” och som lite senare i dag kunde meddela att också han lämnat sin tidning. Så nu kan Håkan Ekstrand slå ihop den med UFO-Aktuellt och skicka allt till tryckeriet.

Men sedan till Komethallen för att träffa Stefan och köra en timma badminton. Det blev faktiskt en kvart till eftersom resultatet blev 13–15, 14–16 och 15–8, en massa bollar att spela om alltså. Tyvärr till Stefan fördel trots att jag ledde varje set med 8–2. Så nu är det 16–16.

När vi ändå sågs fick Stefan de tre senaste numren av Fortean Times som han kan använda för sin ”Utblick”-spalt till nästa nummer av UFO-Aktuellt.

På vägen därifrån stannade jag på Biltema för att byta batterier till Markus bilnyckel som har börjat svikta. Förra gången jag bytte gjorde jag det hos Toyota vilket kostade strax under hundralappen. Nu fick jag tio minuter av en expedits tid, en titt på en Youtubevideo och så köpte jag två batterier för 32 kronor. Bra service där personalen gjorde sitt bästa för att hjälpa en kunde som bara skulle köpa ett litet billigt batteri. Snyggt!

På vägen hem plockade jag upp var sin kebabrulle åt mig och Markus och så åt vi framför ett avsnitt ”Simpson’s” och har ni inte läst Fredrik Strages artikel om den gulhyade familjen härom dagen, ja, då har ni ännu något att se fram emot.

Hade egentligen tänkt att skriva en artikel i dag men tog ledigt och satte mig och sorterade in frimärken istället. Och hittade tre nya rymdmärken i ett album jag köpte av Carl-Anton i går. Det är faktiskt inte illa!

Ett av breven som kom i dag var från AFU och innehöll de senaste klippen ur dags- och veckopress som har med ufo att göra. Ett av dem var från reklamtidningen för TellUs 2019, en bok- och berättarmässa i Linköping nu på fredag. Där hade förlaget bakom Mattias Lönnqvists böcker i serien ”Oldensagan” använt sig av två citat ur mina recensioner av de två första böckerna som jag skrev för Bibliotekstjänst (bilden ovan). Roligt! Och böckerna är verkligen läsvärda så jag kan rekommendera alla fantsyälskare att ta sig an dem.

Pratade en stund med Anders på AFU också som opererat om sitt öga i dag och det lät som allt hade gått bra. Vi pratade mest om ännu en lokal som är värd att titta närmare på och som han och Thomas Michanek ska besöka på fredag. Det gäller att fortsätta söka efter en lokal som verkligen passar oss och som vi har råd med.

När Anneli kom hem lagade vi kvällsmat och sedan blev det ett avsnitt ”The Crown”. Själv satt jag kvar en stund i soffan när Anneli gick och lade sig, skrev en del och kikade på slutet på ”Con Air” innan jag stoppade i en maskin med tvätt vid 00.30-bläcket.

Innan kvällen var slut hade en Facebookmedlem lagt upp en länk till den här bilden (se nedan) som är tagen ur ett Youtubeklipp där det också visas andra bilder och undrat om detta är äkta. Är det vi ser ett utomjordiskt rymdskepp.

Jag svarade: Allt tyder på fejk eller ett mjukvaruproblem eftersom inget jordiskt teleskop skulle kunna ta en bild av ett rymdskepp som befinner sig så långt avstånd. Då måste det vara stort som en mindre galax. Skulle det befinna sig närmare och råkat ha hamnat i bilden av misstag så borde det vara oskarp.

Sedan skrev jag till dem som driver teleskopet och upptäckte då att de sett liknande artefakter, alltså problem med mjukvaran, också på andra av bilderna. Men vi får väl se vad de svarar mig.

Efter lite skrivbordsarbete var jag färdig för sängen efter 01.30.

 533 total views,  1 views today