Trevlig lunchträff med Ebbe


Klockan 12 slog jag mig ned mitt emot Ebbe Schön på Lisas Grabb café & hembageri på Blekingegatan (det heter faktiskt så, det är förra ägaren Lisas grabb som öppnat det) för en lättare lunch och ett par timmars prat.

Det var Ebbe som hade ringt och berättat att han nu hittat ett exemplar av sin avhandling ”Jan Fridegård och forntiden” från 1973 som han tidigare trodde att han bara hade ett exemplar kvar av. Nu ville han ge det till mig för att göra min Ebbe Schön-samling ännu lite mera fullständig. Själv tog jag med mig min bok om AFU som utbyte.

Ebbe kände ju Fridegård som skrev sina böcker ”inspirerad av andevärlden” och hjälpte honom vid ett tillfälle med källor till en av böckerna.

Ebbe själv fyller 90 fredagen den 13 december, på självaste Luciadagen. Då ska jag iväg för att fira honom. Men nu åt vi en lussebulle (Ebbe) och en smörgås med en hel hög med julskinka (jag). Något större julfirande tänkte bbe dock inte ägna sig åt, denne man som gjort sig känd i teve genom att både liknas vid tomten och prata jul i många år och många program. Nej, på julafton skulle det nog bli lite bokskrivande istället.

Innan jag kom så här långt hade jag snabbfixat en artikel och bilder till ufo.se eftersom ”Ufopodden i P3” bestämt sig för att köra ett avsnitt om Travis Walton. Ett avsnitt som som vanligt var en tveksam blandning av fakta och fiktion. Artikeln vi nu har på sajten är skriven av Peo Wärring som liksom jag hade nöjet att få prata en stund med Walton i Kalifornien i somras.

Jag mejlade också Riks FM där jag ska vara med senare i veckan så att de fick lite underlag kring vad vi kan tänkas prata om. Temat blir ufofall som jag tycker är intressanta.

När jag kom till jobbet gick jag direkt och lyssnade på en utfrågning som klubben ordnat av vår chefredaktör Peter Wolodarski. Min skyddsombudskollega Thomas Lerner höll i den och det var roligt att höra hur Peter var mycket positiv till det fackliga arbetet och fackets roll på DN, något han erkände att han inte alltid varit.

Peter pratade också om hur han såg på sättet att rekrytera och menade att det var viktigt att vi som redan är på DN får möjlighet att växa i våra roller och i vårt ansvar. En bra utfrågning.

På jobbet intervjuade jag en svensk forskare som tagit prover på en valp som hittats i den sibiriska permafrosten som nu börjat tina upp allt mer. Valpen visade sig vara 18.000 år gammal var mycket välbevarad. Forskaren,Love Dalén vid Centrum för paleogenetik i Stockholm, befann sig i Colombia men gick bra att prata med och sedan också mejla till.

Har också pratat länge med min favorittaxichaufför som varit sjukskriven en längre tid och som jag verkligen hoppas snart ska komma tillbaka. Men hans handskada har varit problematisk och inte läkt som den ska. Jag hoppas verkligen att det ska ordna sig för honom, inte minst för att vi ska få prata böcker igen under våra resor hem mitt i natten.

Mat blev det på Rosa Drömmar där jag och Björn träffade på vår tidigare arbetskamrat Mats Sjöberg också. Ni kan se oss alla tre på bilden nedan.

Hem efter 01 med en av mina trevliga chaufförer, Erik. Rätt mycket skrivet i dag.

När jag kom hem sate jag mig och jobbade en halvtimme med att skriva på mitt föredrag som jag ska hålla inför Jordstrålningscentrum i veckan.

På kvällen träffade jag och Björn vår tidigare arbetskamrat Mats Sjöberg på Rosa.

 371 total views,  1 views today