Coronaläge på jobbet


På DN har vi allt mer börjat gå mot att många arbetar hemifrån för att minska risken att vi ska drabbas som tidning och att utgivningen ska äventyras. Detta innebär bland annat att vi i dag hade en av våra chefer på natten hemma för att testa detta. Och som ni kan se på bilden ovan så höll vi möten med dem via en datoruppkoppling.

Och allt fungerade faktiskt riktigt bra och det känns fint att vi kunde klara detta.

Allt kom också i dag att handla om coronasmittan. Men innan jag tog mig iväg till jobbet, i ett härligt solsken med blå himmel, åt jag och Anneli frukost med våra nattgäster Claes och Åsa från Örebro (bilden ovan) och hann med att umgås lite innan jag och Anneli lagade soppa på potatis och broccoli.

Fick också några urklipp från Mariestads-Tidningen som min kamrat Bosse från Karlsborg hade varit förbi och lämnat i går. Synd att jag missade honom. Men klippen var kul. Det ena var en stor intervju med mig gjord av Rolle Holmberg från 2000 och de två andra om min pappaLennart från samma år. Det ena handlade om hur pappa tyckte att flera saker fungerade dåligt i kommunen och det andra om några bilder som han hade som föreställda bortglömda målningar av Kronstrand som en gång funnits i Lindbloms ölstuga som då satt bakom en vägg på Sko-Larssons.

Det roliga var att pappa kallades ”kommunhistoriker” vilket han också var, men på ett privat plan. För pappa sparade på så mycket han kunde om det gamla Mariestad. Sedan sa han på slutet av intervjun: ”Hela huset är fullt av pärmar men jag vet precis var jag har allting.” Där kan jag lätt känna igen mig själv.

Sedan gick jag och Anneli över till Gunnar och Vanja med några flaskor vin för att tacka för den säck med 25 kilo potatis som vi hade fått levererad från Åsmon.

På bussen läste jag en bunt kopior ur kyrkböcker från 1500- och 1600-talet. Och när jag kom till 1596 var det ingen rolig läsning då hungersnöden gjorde att folk låg och dog på vägar och på fält, ibland med gräs och annat ätbart i munnen. Allt var sannerligen inte bättre förr.

Det jag egentligen letar efter i dessa skrifter är ovanliga naturfenomen och observationer av olika fenomen och det finns det också en hel del av. Det är mycket intressant läsning.

Kvällens mat åts snabbt på Ibolina där jag först fick fel pizza (vi beställde som vanligt innan vi gick för att spara tid) och fick titta på medan Björn åt halva sin innan jag fick rätt rätt.

Under dagen tog också UFO-Sveriges styrelse beslut om att hålla riksstämma i Norrköping den 30 maj. Någon utställning blir det alltså inte, enbart själva årsmötet. Vi känner att det skulle dröja för länge att välja en ny styrelse om vi ska vänta tills vi hittar ett säkert datum för utställningen och 50-årsfirandet.

Att vi samlar oss till årsmöte är knappast ett problem eftersom vi inte blir fler än ett trettiotal.

Lång dag med mycket att göra alltså. Hem efter 01 för att plocka ur disken ur maskinen och fixa lite annat i huset innan det blev sängen 02.30.

Venus lyste fint i kväll igen.

Och ett möte lite senare på kvällen.

 168 total views,  2 views today