Stor artikel i Norrtelje Tidning


I dag publicerade Norrtelje Tidning den långa intervjun som en av deras reportrar gjorde med mig för en tid sedan. En mycket bra artikel som tar upp flera lokala fall och berättar om AFU och UFO-Sverige. Artikeln skulle egentligen ha publicerats i samband med mitt föredrag på biblioteket nu på torsdag.

Nu blir det inte så utan föredraget flyttas fram till i höst på grund av coronasmittan som har drabbat hela landet på ett genomgripande sätt. Det är bara att hoppas att detta går över inom några månader.

Min dag startade med att jag skrev lite på nya boken, där kommer jag att fokusera mer under april, och ringde några samtal innan vi åt lunch. Egentligen skulle fönstergänget ha kommit tillbaka i dag för att fixa fönsterbleck och lite annat. Men de ringde på morgonen och sa att det blivit en försening och vi fick boka ny tid till på fredag. Funkar lika bra.

I taxin på väg in till jobbet lyssnade jag på den dagliga presskonferensen med bland andra Folkhälsomyndigheten och höll mig uppdaterad kring den fråga jag visste att jag skulle ägna mig åt under resten av kvällen – coronasmittan.

Trots att man tänker att den här dagen nog inte ska bli lika nyhetsrik som dagen före så händer det massor varje dag. Världen är stor och hela länder kommer med besked om att de stänger industrier, företag och allmänhetens rörelsefrihet begränsas. Nyheterna kommer i en aldrig sinande ström.

Vid sidan av att hålla koll på allt detta, och det gör jag genom flera olika flöden och ett eget sökande, skriver jag och min reporterkollega Mia flera artiklar som är längre också. Själv intervjuade jag en biträdande överläkare och en professor om olika infallsvinklar på coronaläget i Sverige.

Som alltid skriver jag åt både papper och nät.

Mat blev det i all hast och där var Mia behjälplig. Hon skulle ut och gå på sin rast och tog vägen förbi Nyhetsgrillen och köpte en Gretarulle på min beställning. Ni kan se den här ovan.

Gretarullen har sannolikt fått sitt namn från Greta Odén, maka till källarmästaren på Stadt i Karlstad. Både biffen och rullen, som bestod av stekt rostbiff, hemlagat mos och gurkmajonnäs, var släkt med varandra, stekta i skånsk senap som de båda var.

Innan jag gick hem skrev jag ihop en artikel som jag lovat skicka för genomläsning och mejlade den till intervjupersonen och sedan skrev jag ett mejl till en svensk som sitter fast i Indien och inte kan komma hem. Hoppas att få kontakt med henne i morgon.

Strax efter 01 var det dags att åka hem.

Hemma kopplade jag upp mig mot DN och gick igenom och förbättrade en artikel jag inte var helt nöjd med. Den hade skrivits i en rasande fart och behövde lite språkkärlek vilket den fick vid 02-snåret. Avrundade arbetsdagen med att äta upp två av de tre återstående våfflorna.

Så här såg det på dagens videomöte på jobbet.

 106 total views,  1 views today